Norske Helge knuste Federer

Helge Koll-Frafjord (44) er den eneste nordmannen som har slått Roger Federer.

SLO FEDERER: Helge Koll-Frafjord husker tilbake til da en pur ung Roger Federer ble slått i 1997. Han er den eneste nordmannen som har slått det mange regner som tidenes beste tennisspiller. Foto: NTB scanpix
SLO FEDERER: Helge Koll-Frafjord husker tilbake til da en pur ung Roger Federer ble slått i 1997. Han er den eneste nordmannen som har slått det mange regner som tidenes beste tennisspiller. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Følg Casper Ruud - Roger Federer i Dagbladets livestudio.

Fredag skal Casper Ruud ut i sin største test i karrieren så langt. Roger Federer står på andre siden av nettet, men Ruud er ikke den første nordmannen som har møtt det fryktinngytende synet.

I 1997 møtte Helge Koll-Frafjord (44) en pur ung sveitser under en turnering i Kappel i Federers hjemland. Den norske tennisspilleren var bare 22 år selv, men hele seks år eldre enn sin motstander.

- Han var veldig ung den gangen, og på vei opp. Jeg var eldre, og tenkte at det var en kamp jeg skulle vinne. Det klarte jeg heldigvis, forteller Koll-Frafjord til Dagbladet i dag.

Nordmannen vant enkelt 6-4, 7-5. Da han gikk av banen den dagen, visste han ikke at det var en historie han kunne hente fram med stolthet 22 år seinere.

- Frustrerende å tenke på

Koll-Frafjord tar oss med tilbake til dagen da tidenes beste tennisspiller ble slått av en nordmann - for første og foreløpig siste gang.

- Han var ung, men det var mye folk rundt ham – et stort apparat – og jeg skjønte at det var et talent utenom det vanlige. Dette var nok noe av det første han gjorde på seniornivå, så det var godt jeg fikk slått ham før det ble umulig, smiler 44-åringen, som ga seg som toppspiller i 2002.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer