Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske hoppere kan bli sendt hjem fra Hoppuka

Stöckl bekrefter.

TRENER:   Norges landslagstrener Alexander Stöckl. Foto: Sjur Stølen
TRENER: Norges landslagstrener Alexander Stöckl. Foto: Sjur Stølen Vis mer

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Bare Anders Bardal (31) leverte de sportslige varene under det første rennet i Hoppuka søndag. Trønderen kom på andreplass i Oberstdorf.

Ellers lå nordmennene strødd utover på resultatlista. Og dette kan få konsekvenser.

• Tom Hilde ble nummer 21.
• Anders Jacobsen ble nummer 30.
• Ole Marius Ingvaldsen ble nummer 32.

Anders Fannemel og Rune Velta kvalifiserte seg ikke engang til rennet. Trener Alexander Stöckl bekrefter overfor Dagbladet at det ikke er en selvfølge at alle de norske utøverne får fullføre Hoppuka.

- Vi tar en avgjørelse etter rennet i Innsbruck, sier han.

Hilde innrømmer Klokka 14.00 i dag er det kvalifisering til Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i morgen. Deretter kommer rennet i Innsbruck i Østerrike.

Hvis noen blir sendt hjem, vil vurderingen være at de har best av å trene i Norge, i rolige omgivelser.

- Jeg hopper ikke så bra som jeg ønsker. Jeg føler selv at jeg gjør forbedringer hele tida. Men foreløpig er verken lengde, stil eller resultatlista enig med meg, sier Tom Hilde til Dagbladet.

Normalt er han et av Norges sterkeste hoppkort. Men denne sesongen har han ikke fått det helt til - uten at han vil skylde på noe - heller ikke tidligere skader.

Anders Jacobsen var svært uheldig med vindforholdene i Oberstdorf, og er innstilt på å reise kjerringa i Garmisch-Partenkirchens mektige bakke. Anders Fannemel og Rune Velta er begge to hoppere som kan slå til på en god dag, men foreløpig skjer dette litt for sjeldent.

Pr. dags dato er Norge bare den sjette beste hoppnasjonen i verden.

Ikke bekymret - Jeg er ikke bekymret, for jeg vet vi er i en god prosess, sier trener Stöckl.

- Så lenge jeg er klar over hva som er problemet, er det lett å være rolig og ikke stresse. Det går på småting, tekniske detaljer, som vi må jobbe med.

Heller ikke Bardal leverte to maksimale hopp i Oberstdorf. Nettopp det at han fortsatt har noe å jobbe med, mener Stöckl taler til trønderens fordel. Da har han noe å strekke seg etter.

- Jeg sitter tilbake med en miks av følelser etter det første rennet. Vi har en jobb å gjøre, erkjenner treneren.

HOPPUKEGJENGEN:  Øverst: Landslagstrener Alexander Stöckl (t.v.), Anders Fannemel, Ole Marius Ingvaldsen, Rune Velta og assistenttrener Magnus Brevig. Nederst: Tom Hilde (t.v.), Anders Bardal og Anders Jacobsen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
HOPPUKEGJENGEN: Øverst: Landslagstrener Alexander Stöckl (t.v.), Anders Fannemel, Ole Marius Ingvaldsen, Rune Velta og assistenttrener Magnus Brevig. Nederst: Tom Hilde (t.v.), Anders Bardal og Anders Jacobsen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media