Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske hoppere tatt på senga i Planica: - Det er det sykeste jeg har sett

Enorm høyde mot 252 meter.

VERDENSREKORDHOLDER: Anders Fannemel. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VERDENSREKORDHOLDER: Anders Fannemel. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Verdenscupen i hopp avsluttes i slovenske Planica denne helga. Og for en opptakt det har blitt: Onsdag landet hjemmehelten Tilen Bartol (18) på 252 meter under et treningshopp i monsterbakken.

Det er en halv meter lenger enn verdensrekorden til Anders Fannemel. Men Bartol falt, og hoppet blir derfor ikke registrert som tellende.

De norske hopperne ble tatt på senga av nyheten straks de landet på flyplassen i München i dag. Allerede før de hadde ankommet Planica, ble det hoppet verdensrekordlengder.

Nyheten om Bartols hopp spredte seg som ild i tørt gress på sosiale medier. Også Fannemel gikk rett inn for å se på hva som hadde skjedd.

- Det er det sykeste hoppet jeg har sett, sier han til Dagbladet.

Enorm høyde Saken er den at Bartol svevde i en enorm høyde over Planica-bakken. Det hele ser rett og slett totalt uforsvarlig ut.

- Det er tydelig at han har altfor høy fart. Det ser helt ekstremt ut. Han smadret ned i bakken da han møtte sletta, sier Fannemel.

- Det er litt skremmende. Men dette er også risikoen ved hoppsporten. Heldigvis ser det ut til å gå bra med ham. Jeg tror det var et av de første hoppene hans i skiflyging. Det er ofte vanskelig å beregne farta til prøvehopperne.

Fannemel - som satte verdensrekorden i 2015 - anslår hopperens fart til å ha vært 120 kilometer i timen da han traff bakken.

- Ryktene flyr Spørsmålet er hva som skjer resten av helga: Mister Vikersund verdensrekorden på 251,5 meter? Når en prøvehopper lander på 252 meter, lukter det uansett oppvask i rekkene.

- Ryktene flyr rundt, sier Kenneth Gangnes til Dagbladet.

- Jeg har ikke sett bakken selv, men det sies at det er blitt gravd litt her og der.

Det skal hoppes i Planica fra torsdag til søndag. Gangnes ligger på tredjeplass i verdenscupen, og skal prøve å holde unna østerrikeren Michael Hayböck på fjerdeplass. Peter Prevc fra Slovenia er allerede suveren vinner av verdenscupen.

Gangnes sier:

- Prøvehopperen fikk seg en real luftetur. Det blir spennende å se om de slipper oss helt ned. Jeg tipper de er forsiktige i starten. Mest sannsynlig får vi de lengste hoppene på søndag.

• Du kan se en link til Tilen Bartols hopp her.

Hele Norges coronakart