FIKK SKRYT AV IDOLET: Norske Abdisalam Ibrahim (nr. to f.h.) beundret Patrick Vieira i oppveksten. Derfor er det ikke så merkelig at 18-åringen fra Fjellhamar er overlykkelig etter å ha fått skryt av idolet for sin debut for Manchester City.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
FIKK SKRYT AV IDOLET: Norske Abdisalam Ibrahim (nr. to f.h.) beundret Patrick Vieira i oppveksten. Derfor er det ikke så merkelig at 18-åringen fra Fjellhamar er overlykkelig etter å ha fått skryt av idolet for sin debut for Manchester City.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

Norske Ibrahim fikk skryt av idolet Vieira etter City-debuten

- Jeg er overlykkelig, sier 18-åringen.

||| (Dagbladet): Da Abdisalam «Abdi» Ibrahim (18) vokste opp på Fjellhamar utenfor Oslo, var det spesielt én spiller unggutten idoliserte; Arsenals elegante midtbanegeneral Patrick Vieira.

Seks år etter at kaptein Vieira ledet «Gunners» gjennom en hel Premier League-sesong ubeseiret, trener Ibrahim daglig sammen med forbildet på Manchester Citys treningsanlegg, og 18-åringen suger vitebegjærlig til seg alt han kan lære av den franske midtbanelegenden.

- Patrick Vieira er fortsatt en fantastisk fotballspiller. Han har mottatt så mange utmerkelser og vunnet så mange pokaler gjennom en lang karriere, og er en legende i Arsenal. Det er så mye jeg kan lære fra ham. Jeg ønsker virkelig å trene jevnlig med ham, og det ville være en drøm som gikk i oppfyllelse dersom jeg fikk muligheten til å få spille ved siden av ham en dag, sier Ibrahim til Citys hjemmeside.

Ibrahim debuterte noe overraskende fra start for Manchester City i FA-cupkampen mot Scunthorpe forrige helg, og om ikke det var stort nok i seg selv, ble opplevelsen toppet av rosende ord fra idolet Vieira i etterkant.

- Patrick og jeg snakket sammen i etterkant av debuten min mot Scunthorpe, og han fortalte meg at jeg hadde spilt en veldig god kamp. Jeg var virkelig, virkelig overlykkelig over å høre Patrick Vieira si noe sånt til meg, forteller Ibrahim til mcfc.co.uk.

Nordmannen er også takknemlig overfor klubbens nye manager, Roberto Mancini, som lot ham få prøve seg i førstelagssammenheng.

- Roberto Mancini har vist oss at dersom han tror du er god nok, er du også gammel nok. Nå håper jeg å få spille enda flere kamper og være en del av det som skjer i klubben, sier han.