Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske investorer vil kjøpe Stoke

- Ikke oss, sier Stordalen.

(Dagbladet.no): Først ville en norsk investorgruppe kjøpe Liverpool. Så kikket nordmennene på tallene i John Arne Riises klubb og droppet planene likevel.

Nå spekuleres det i at investorene Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Christian Eidem planlegger et nytt raid på en fotballklubb i England.

Denne gangen dreier det seg om Stoke City, som havnet på 13. plass i den nest øverste divisjonen.

Venter på norsk bud

Foreløpig bekrefter bare Stokes islandske eiere at det finnes nordmenn som er interessert i den tradisjonsrike klubben.

Stoke-styreformann Gunnar Gislason sier til lokalavisa The Senteniel at den norske investorgruppen ennå ikke har kommet med noe bud. Men på forsida slås det fast at «Nordmenn vil overta klubben».

- Det kan komme et annet tilbud fra en norsk gruppe, men akkurat nå er det vanskelig å si hvor seriøse de er. I løpet av årene har vi snakket med mange mulige kjøpere, men du vet aldri hvor interesserte de er før de legger et bud på bordet, sier Gislason.

Et bud fra Norge må overstige fem millioner pund, det er summen den tidligere Stoke-formannen Peter Coates har lagt inn på klubben fra Britannia Stadium.

Norske investorer vil kjøpe Stoke

Stordalen: - Har ikke peling

Stoke-styret består av sju personer, og de vurderer i disse dager om ukjente norske investorene skal få mer tid til å forberede et bud. Det kan også bli aktuelt å lete etter nye eiere.

Både Stray Spetalen og Stordalen blir navngitt i artikkelen i lokalavisa, som mulige hovedmenn i den norske gruppa.

Men hotellkongen Stordalen avviser på det sterkeste at han akter å kjøpe den engelske championshipklubben.

- Det er ikke oss. Jeg har ikke hørt noe om dette. Og jeg hadde sagt det om det var oss, det lover jeg, sier Stordalen til Dagbladet.no.

- Hva sier du til at dere navngis i England som mulige kjøpere?

- Det er bare tull, det kan jeg trygt si. Dere må stole på det. Jeg har ikke peiling på hvem disse nordmennene skal være, sier Stordalen.

Norske supportere håper

NORSK INTERESSE FOR STOKE: Stokes islandske eiere bekrefter at de forhandler med nordmenn om å kjøpe den gamle storklubben, som vant ligacupen i 1972. Foto: Scanpix/Reuters
NORSK INTERESSE FOR STOKE: Stokes islandske eiere bekrefter at de forhandler med nordmenn om å kjøpe den gamle storklubben, som vant ligacupen i 1972. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Morten Hellingsrud er talsmann og leder for Stokes norske supporterklubb. Han har holdt med klubben siden Peter Shiltons tid på 70-tallet og synes det er kjempespennende hvis klubben kjøpes av nordmenn.

- Vi håper det er folk med mest mulig penger, noen som ønsker å få klubben opp i Premier League igjen. Vi vil ikke ha noen som leker seg med klubben, sier Hellingsrud til Dagbladet.no.

• Din kommentar: Hvem tror du de norske investorere er?

INVESTORKOMPISER: Petter Stordalen avviser overfor Dagbladet.no at han og Øystein Stray Spetalen planlegger et bud på Stoke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling