Norske jenter med historisk bragd i svømme-EM for funksjonshemmede

- Arbeidet vi har gjort over mange år bærer frukter.

 SØLV :  Det norske stafettlaget med Sarah Loise Rung (f.v), Mina Marie Klausen, Sara Josefine Hanssen og Ingrid Thunem svømte seg til en historisk internasjonal sølvmedalje på stafett for kvinner under EM for funksjonshemmede i svømming i Nederland torsdag. Foto: Norges Svømmeforbund / NTB scanpix
SØLV : Det norske stafettlaget med Sarah Loise Rung (f.v), Mina Marie Klausen, Sara Josefine Hanssen og Ingrid Thunem svømte seg til en historisk internasjonal sølvmedalje på stafett for kvinner under EM for funksjonshemmede i svømming i Nederland torsdag. Foto: Norges Svømmeforbund / NTB scanpixVis mer

arah Louise Rung svømte inn til sitt tredje gull da hun torsdag vant 200 m medley i svømme-EM for funksjonshemmede.

Tidligere har Rung notert seg for to gullmedaljer og ett sølv. Sølv ble det også på Rung da hun senere torsdag svømte på det norske laget på 4 x 50 m fri.

Det er første gang Norge stilte med lag i den øvelsen.

- At vi nå også tar stafettmedalje viser at arbeidet vi sammen med Olympiatoppen har gjort over mange år bærer frukter, sier landslagstrener for funksjonshemmede i svømmeforbundet, Morten Eklund, til NTB.

Til sammen har Norge tatt ni medaljer når det gjenstår tre dager av mesterskapet. Landslagskapteinen Rung har tre gull og et sølv, og i tillegg har Norge forsynt seg med to sølv og tre bronse.

Fire utøvere har tatt medaljer, noe om også er historisk.

- Og enda har vi tre dager igjen, kommenterer en fornøyd Eklund, som nå virkelig begynner å glede seg til paralympics i Rio om to år.

(NTB)