Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jørgen Kjønø skal markedsføre Zlatan Ibrahimovic til verden

Norske Jørgen (35) jobber tett med Zlatan bak kulissene: - Han fortalte de mest utrolige historiene

Jørgen Kjønø fikk et nært arbeidsforhold til svensken, og ble invitert på middag og fotballkamp av superstjerna.

STJERNESAMARBEID: Nordmannen Jørgen Kjønø har fått jobbe tett med Zlatan Ibrahimovic i forbindelse med lanseringen av svenskens nye kolleksjon. Kjønø forteller at det raskt ble god stemning da de møttes for første gang. Foto: Privat
STJERNESAMARBEID: Nordmannen Jørgen Kjønø har fått jobbe tett med Zlatan Ibrahimovic i forbindelse med lanseringen av svenskens nye kolleksjon. Kjønø forteller at det raskt ble god stemning da de møttes for første gang. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da den norske komikeren Jørgen Kjønø skulle overbevise verdensstjernen Zlatan Ibrahimovic om å få representere ham, gikk han «all in».

- Jeg stormet inn med en ubeskrivelig entusiasme og viste til over 600 referanser og en juicy CV med meget sexy font. Jeg forklarte mine ideer, min «passion» smittet over, vi tok en high five, fløy til Stockholm og møtte Zlatans kone og hans business manager. De digget meg, jeg fikk jobben, møtte Zlatan, fikk masse kjemi og vi var i gang, forteller komikeren med en stor entusiasme, som han beholdt gjennom hele intervjuet.

Kjønø er best kjent under artistnavnet Dex Carrington, og ble for alvor lagt merke til blant det norske folk gjennom MTVs reiseprogram «Dexpedition». Til vanlig jobber han som standupkomiker, men har nå fått sitt livs største jobb. Gjennom en rekke videoer skal han markedsføre Ibrahimovics nye kolleksjon til hele verden.

If Zlatan is offside, you’re on the wrong side.

A post shared by IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) on

Skeptisk Zlatan

I tillegg til å være kjent som en av verdens beste fotballspillere det siste tiåret, er svensken også beryktet for sin karakteristiske personlighet.

Ibrahimovic fortalte nylig om sitt anstrengte forhold til media, og Kjønø hadde lagt merke til hvordan fotballspilleren kunne være en krevende samtalepartner.

- Jeg hadde sett andre intervjuer han hadde gjort hvor han etablerer psykisk overtak over intervjueren innen få sekunder, forteller komikeren.

Nordmannen sier selv at han ikke tar livet seriøst et eneste sekund, og selv om Ibrahimovic var litt skeptisk til ham i begynnelsen, klarte han å vri om på situasjonen.

- Som en isbit på en solskinnsdag smeltet skepsisen vekk innen få minutter. Det føltes som vi logget inn i et dataspill samtidig og fant tonen med en gang. Han er hyggelig, karismatisk, morsom og verdens beste fotballspiller. Det mattestykket ganges opp til en jævlig hyggelig kar. Jeg husker ikke helt hva vi pratet om, men at vi lo ekstremt mye, forteller Kjønø, som etter det første møtet kun har positive ting å si om mannen fra nabolandet.

- Han eide rommet uten å si et ord. Det oser «larger than life» av denne mannen og man liker ham før man har hilst på ham. Han er kul uten å prøve, og jeg skjønte med en gang hvorfor han er så stor. Han har en selvsikker, men hovedsakelig ydmyk tilnærming til alle han møter. For å konkludere, han er «good vibes».

- Zlatan ble imponert

Før samarbeidet med Zlatan kom i stand, hadde han et nærmest ikke-eksisterende forhold til fotball. Under oppveksten i Singapore spilte han for «The Strikers», men det var bare bortkastet tid ifølge han selv.

- Jeg likte Jean Claude Van Damme og var bare interessert i karate. Siden jeg spilte fotball to ganger i uka, ble det timer sløst hvor jeg kunne gjort «fly kicks» i stedet.

Derfor var det Zlatan selv som tok ham med på hans første ordentlige fotballkamp. Fra 36-åringens losje på Old Trafford i Manchester fikk han se svenskens lag i aksjon, og underveis forbløffet han Ibrahimovic med sine manglende kunnskaper.

- Zlatan ble jo helt imponert over hvor få spillere og lite fotballfakta jeg kunne. Jeg beklaget, men så svarte han med et lurt smil: «Det går bra, alt du trenger å vite er hvem Zlatan er».

- Lukaku er Zlatan-approved

Etter å ha tilbrakt mange timer på innspilling med fotballstjerna, har Kjønø etter hvert fått økt innsikt i Zlatans fotballiv.

- Min forståelse så langt er at Mino Raiola (Zlatans agent jour.anm.) er «awesome», Lukaku er «Zlatan-approved», Pogba har «skills» og Mourinho er «good vibes». Så jeg føler jeg har en medium pluss oversikt.

Komikeren vil derimot ikke avsløre for mye fra samtalene dem imellom.

- Under en middag hjemme hos han og familien i Manchester fortalte han de mest ubeskrivelige utrolige historiene fra fotballverden og hans ufattelige karriere. Jeg kan selvfølgelig ikke gjenfortelle noen av dem fordi dette var jo i en privat setting og jeg respekterer hans privatliv.

Fikk sparken for vitsing

Kjønø har en mastergrad fra BI, og har jobbet i finansverden tidligere. Han fikk imidlertid sparken fra to jobber fordi han fortalte vitser dagen lang og ingen fikk gjort jobben sin. Da bestemte han seg for å bli standupkomiker i stedet.

Samarbeidet med Ibrahimovic har vært synlig gjennom Manchester United-spillerens Instagram-profil, hvor det har blitt 30 millioner visninger, 25 000 kommentarer og 80 000 nye følgere så langt.

- Samarbeidet har vært utelukkende positivt. Det er selvfølgelig mangfoldige faktorer som bidrar til flere følgere, så der kan jeg dessverre ikke rekke opp hånda å ta fullt ansvar. Men hvis én prosent av økningen er på grunn av kampanjen så er jeg lykkelig, sier Kjønø.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!