Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Joshua (17) overtar trøya til Macheda

I kveld kan han debutere for United.

SPENNENDE KVELD: Joshua King har imponert Ole Gunnar Solskjær på reservelaget til Manchester United og i kveld er han i troppen til A-laget som skal spille ligacup mot Wolverhampton. Foto: Thomas Brekke Sæteren
SPENNENDE KVELD: Joshua King har imponert Ole Gunnar Solskjær på reservelaget til Manchester United og i kveld er han i troppen til A-laget som skal spille ligacup mot Wolverhampton. Foto: Thomas Brekke Sæteren Vis mer

|||• Livestudio kl. 20.45: Følg og diskuter United - Wolves og fem andre ligacup-kamper

(Dagbladet.no): Det er ikke mange som ville kjent igjen Joshua King (17) og Magnus Wolff Eikrem (19) om de kom gående opp Karl Johans gate i Oslo, eller for den saks skyld Piccadilly i hjertet av Manchester.

I kveld kan den norske duoen like fullt få sin offisielle førstelagsdebut for Manchester United foran over 70 000 tilskuere på Old Trafford.

King og Wolff Eikrem er i troppen til ligacupkampen mot Wolverhampton, sammen med navn som Paul Scholes, Michael Carrick, Michael Owen og Nani.

I den anledning er de naturligvis også blitt tildelt draktnummer i A-stallen. King har fått trøye nummer 41 - den samme som jevngamle Federico Macheda hadde da han i våres kom fra det store intet og fikk heltestatus etter matchvinnerscoringer mot Aston Villa og Sunderland.

- Det er mulig
Men det blir kanskje litt i overkant å forvente at King kan slå gjennom denne sesongen på samme måte som italieneren gjorde i fjor. Eller?

- Det blir å strekke strikken veldig langt. Joshua har vært i en oppbyggingsfase det siste året etter mye skadeproblemer, så å forvente det er tøft. Men jeg tror det er mulig, sier G 17-landslagstrener Bård Flovik til Dagbladet.

Han har ikke sett King i aksjon det siste halvåret, men rapportene fra Manchester har vært oppløftende. Sammen med Wolff Eikrem har han fått mye spilletid på reservelaget til Ole Gunnar Solskjær den siste måneden, og bemerket seg såpass positivt at Sir Alex Ferguson har trukket ham fram som et eksempel på at spissframtida i klubben er lys.

Etter reservelagsdebuten mot Bolton i august fikk han attesten «fantastisk» av reservelagssjef Ole Gunnar Solskjær.

Flovik kommer til å sitte spent foran TV-skjermen i kveld, i håp om at de norske får prøve seg.

- Det er veldig gledelig for norsk fotball at de er på benk eller får starte for Manchester United. Nå er de ikke lenger på akademiet, men tatt opp på reservelaget, og at de klarer det, forteller hvor spennende det er. Det betyr at United vil satse på to unggutter fra Norge, sier Flovik.

To helt ulike typer
Han beskriver King som en kraftpakke av en spiss.

- Han er en fysisk og hurtig spiller, med ekstreme ferdigheter når det gjelder å føre ballen og utfordre i fart. Han har scoret mange mål gjennom hele oppveksten og er en notorisk målscorer. I tillegg er han god på hodet og dermed farlig i innleggssituasjoner.

- Hvordan har utviklingen hans vært siden han dro fra Vålerenga for snart to år siden?

- Først og fremst er han blitt større og høyere, han dro over tidlig i ungdomsalderen. Nå har fysikken satt seg, og han har blitt veldig spennende, sier Flovik.

Når det gjelder Wolff Eikrem - som for øvrig er blitt tildelt drakt nummer 42 - er han en vidt forskjellig type.

Midtbanespilleren fra Molde er fortsatt nokså spinkel rent fysisk, men er teknisk slepen og har en strøken høyrefot. Som frisparkskytter har han vist seg som et farlig våpen for Uniteds reservelag.

- Hans store styrke er pasningsspillet. Magnus har et fantastisk førstetouch, og et stort reportoar på pasninger og det å se gode løsninger. Han har ikke fått vokst seg til som Joshua, men det har begynt å sette seg. Skal du være midtbanespiller i England, bør du ha relativt stor kraft. Der har han slitt litt, sier Flovik.

- Sterk mentalt
Spillerutvikler Andrea Lomberto hadde Joshua King i Vålerenga før han dro til Manchester i 2007. Han er ikke redd for at anledningen skal bli for stor for 17-åringen om han slipper til i kveld.

- Han er veldig sterk i forhold til den mentale biten, og en type som kan takle presset. Joshua har et vanvittig konkurranseinstinkt, så jeg tipper det ikke blir noe problem. Noen folk har det lille ekstra - og det har han, sier Lomberto til Dagbladet.

GODT PASNINGSSPILL: Midtbanespilleren fra Molde er fortsatt nokså spinkel rent fysisk, men er teknisk slepen og har en strøken høyrefot. Foto: Jørgen Bohnhorst Hoff
GODT PASNINGSSPILL: Midtbanespilleren fra Molde er fortsatt nokså spinkel rent fysisk, men er teknisk slepen og har en strøken høyrefot. Foto: Jørgen Bohnhorst Hoff Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media