Norske Kim (37) lever drømmen i USA - kan vinne NHL

Kim Brandvold (37) har gjort kometkarriere som ishockeytrener i USA. Nå kan innsatsen belønnes med tittel i verdens beste liga.

SUKSESS: Kim Brandvold fra Oslo er spillerutvikler og skøyte- og teknikktrener i NHL-klubben Boston Bruins. Foto: Privat / NTB scanpix
SUKSESS: Kim Brandvold fra Oslo er spillerutvikler og skøyte- og teknikktrener i NHL-klubben Boston Bruins. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire seirer står mellom den tradisjonsrike NHL-klubben Boston Bruins og den gedigne Stanley Cup-pokalen. Laget møter St. Louis Blues i en finaleserie som blir tøff og spennende, og første kamp spilles på hjemmebane mandag kveld.

Sesongen kan bli kronet med den sjuende tittelen i klubbens historie. Og i kulissene jobber en nordmann hardt for at nettopp Bruins skal stå igjen som NHL-mester.

- Bare det å være i finalen er stort. Det hadde vært veldig unikt å vinne. Det er jo noe man sannsynligvis ikke får oppleve mer enn én gang, sier Brandvold til NTB.

Løftet fram av NHL-legende

Til daglig hjelper han stjernespillere som Patrice Bergeron, Brad Marchand og David Pastrnak med skøyteteknikk og isferdigheter – i disse dager mest med å få spillerne klare til intense sluttspillkamper.

Veien til å bli trener i selveste NHL er lang. Men for Brandvold har det ikke tatt så mange år som man skulle tro. Han startet som guttespiller i Vålerenga og spilte senere eliteseriehockey for Manglerud Star etter et opphold på NTG i Lillehammer. Som 20-åring i 2002 gikk turen til USA der han spilte universitetshockey i fire år. Etter ytterligere én sesong, som proff i Central Hockey League, innså Brandvold at han ikke kom til å bli spiller på toppnivået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer