Norske konger feiret svensk hockeygull

Färjestad - MoDo 5-3. De norske tvillingbrødrene Mats og Marius Trygg (25) kronet med gårsdagens SM-gull en av de mest fantastiske prestasjonene i svensk ishockeys historie.

Trygg-brødrene og Färjestad gikk ubeseiret gjennom alle kvartfinalene, semifinalene og finalene i årets sluttspill - som det andre laget i historien.

Fra før hadde de allerede satt ny svensk rekord med 33 seirer i grunnspillet, og ny rekord med 118 poeng.

- Det har vært en fantastisk sesong, og nå skal vi feire den, jubler Mats Trygg fra festen på Stadshotellet like ved torget i Karlstad.

På veien ned dit ble spillerbussen nærmest revet overende av hockeygale fans, som vet å sette pris på byens store helter.

Med åtte poeng (4 mål og 4 assists) har Mats har satt sitt preg de ti kampene i årets SM-sluttspill. I går var han også viktig da Färjestad sikret klubbens sjette SM-tittel etter den tredje strake finaleseieren mot stakkars MoDo:

To målgivende

Han var nest sist på 2- 1 og 3- 1 scoringene, og da var Manglerud-guttas første SM-tittel allerede halvveis rundt halsen.

- Jeg føler at jeg har bidratt til denne tittelen, og det gjør det ekstra moro. Nå skal vi feire dette et par dager, jubler Mats.

I dag venter del to av festen - som om mulig kommer til å bli enda heftigere enn i natt. Da skal Karlstads store helter nemlig kjøre gjennom byen i en åpen buss med den digre pokalen.

- Det ser jeg fram til. Det blir litt NHL-stil over den markeringen. Det er ventet masse folk, og jeg tror hele Karlstad kommer til å ha fest i flere dager framover, sier tvillingbror Marius.

50000 kroner

Fra før er det bare Atle Olsen (to ganger), Trond Magnussen og Espen «Shampo» Knutsen av nordmenn som er svenske mestre i ishockey.

I går ble Trygg-brødrene medlemmer i den celebre klubben - og håver inn 50000 kroner hver i bonus fra klubben.

- Det blir mye champagne for det, fleiper Marius.