Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Kristoffer (17) fulgte i fotsporene til Tiger Woods. Vant stor juniorturnering

- Det føles fantastisk.

STOR BRAGD: Norske Kristoffer Reitan og sveitsiske Albane Valenzuela gikk til topps i Orange Bowl-turneringen. Foto: Orange Bowl
STOR BRAGD: Norske Kristoffer Reitan og sveitsiske Albane Valenzuela gikk til topps i Orange Bowl-turneringen. Foto: Orange Bowl Vis mer

Det norske golftalentet Kristoffer Reitan (17) vant den store juniorturneringen Orange Bowl i Florida. På Tiger Woods' 40-årsdag sikret han seieren, 24 år etter at Woods vant samme turnering i 1991.

Med en avslutningsrunde på 70 slag endte Reitan på 279 (fem under par) etter å ha mestret vanskelige forhold med sjenerende vind gjennom hele turneringen.

- Det føles fantastisk. Dette var den vanskeligste golfrunden jeg har spilt. Det var mentalt utmattende å måtte holde følelsene under kontroll hele dagen, sa Reitan til turneringens nettsted.

Kristoffer er sønn av bedriftsleder Magnus Reitan og barnebarn av Colonialmajor Odd Reitan. Unggutten har gjort det veldig bra i flere år, skriver Hegnar.

- Jeg er spesielt fornøyd med at jeg unngikk å gjøre noe dumt, særlig mot slutten. Det var en fin opplevelse som forhåpentlig blir nyttig i framtiden.

Tittelforsvarer Joaquin Niemann fra Chile og belgiske Adrien Dumont de Chassart delte 2.-plassen, men de var fem slag bak nordmannen.

- Selv da jeg ledet med fem slag halvveis på runden, tenkte jeg at det var lang vei igjen til seier. Så fikk jeg tre bogeyer på rad, og ledelsen var nede i to slag. Heldigvis greide jeg birdie på 13. hull, og deretter følte jeg meg tryggere. Men det var først da jeg fant greenen på 17. hull at jeg følte at jeg hadde full kontroll, sa Reitan.

Albane Valenzuela fra Sveits vant kvinneklassen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media