- Norske lag har i alle fall mer moral enn enkelte andre

Myhre ble selv offer for skandalemål i Europa-cup.

Lillestrøm - Brann 3-4

(Dagbladet): Fair Play-målet i kampen mellom Lillestrøm og Brann er blitt en snakkis.

Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre var med på en lignende situasjon da han og Viking gjestet Vetra Vilnius fra Litauen i 2008.

Vilnius-spiller Antoliy Ostap skulle spille ballen tilbake til Viking etter at en medspiller hadde ligget nede med hodeskade.

Hjemmelaget valgt ikke å trille ballen enkelt tilbake til Viking, men sendte den i en bue over keeper Thomas Myhre. Vetra Vilnius gjorde ikke som Brann i går - og litauerne vant kampen 1-0. Målet kan du se her.

- Det viser bare hvor lavt ned på bånn det går an å komme. En fullstendig mangel på fair play - de er et lag fullstendig uten ære og med en trener fullstendig uten ære, sa Myhre til Dagbladet etter kampen i Litauen for fire år siden.

Støtter Brann Myhre så Lillestrøm mot Brann på tven i går - og støtter Brann som ga bort 4-3-målet til Lillestrøm og Bjørn Bergmann Sigurdarson.

UNFAIR MÅL I LITAUEN: Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre var selv innbladet i en scoring som lignet fair play-målet på Åråsen i går kveld. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
UNFAIR MÅL I LITAUEN: Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre var selv innbladet i en scoring som lignet fair play-målet på Åråsen i går kveld. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX Vis mer

- Brann taklet det på en fortreffelig måte. Mjelde ville tross alt ikke score, og da gjør de rett i å la LSK få det siste målet, sier Myhre til Dagbladet.

- Skjønner du at Brann-keeper Piotr Leciejewski forsøkte å forhindre scoring?

- Nei, det skjønner jeg ingenting av. Han setter seg selv over laget, og det er ikke bra. Hva skulle Brann gjort hvis han reddet? Hva hadde spillerne gjort? Hva hadde skjedd på tribunen? Jeg vet ikke, men når kapteinen og treneren bestemmer at LSK skal score, er det ikke bra at keeperen gjør som han vil, sier Myhre.

- Mer moral Målvakten med 56 landskamper for Norge mener det derimot er en vesentlig forskjell på episoden i Litauen i 2008 - og den spesielle episoden på Åråsen i går.

- Vilnius-spilleren scoret med vilje, de viste ingen tegn til anger. Jeg sto på rundt 16 meter, og det var kanskje dumt av meg å stå så langt ute. Men jeg trodde det var fair play som gjaldt, sier Myhre.

Kampen i Vilnius var en kvalifiseringskamp til UEFA-cupen. Vetra Vilnius vant 1-0 i Litauen, mens Viking vant 2-0 i Stavanger.

- Det endte heldigvis med et godt utfall. Og kampen i Lillestrøm i går viser at norske lag i alle fall har mer moral enn enkelte andre, sier Myhre, som etter kampen i 2008 sa følgende:

REAGERTE: Brann-keeper Piotr Leciejewski ville ikke la LSK score 4-3-målet.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
REAGERTE: Brann-keeper Piotr Leciejewski ville ikke la LSK score 4-3-målet. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

- Én ting er noe sånt skjer ved et uhell, men her var det jo klart med overlegg. Jeg gikk bort til han som scoret, han bare gliste og sa «easy goal», sa Myhre.

Det finnes derimot flere eksempler på scoringer som på Åråsen i går.

Blant andre Ajax gjorde akkurat det samme som Brann for et par sesonger siden.