REAGERER: Veton Berisha og Stefan Johansen synes Øyvind Alsakers San Marino-sammenligning er tåpelig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERER: Veton Berisha og Stefan Johansen synes Øyvind Alsakers San Marino-sammenligning er tåpelig. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norske landslagsprofiler fnyser av TV 2-profils utspill: - Bryr meg midt i «ræva»

Stefan Johansen, Veton Berisha og Markus Henriksen reagerer sterkt på fotballekspertenes massive kritikk og ydmykende sammenligninger.

Norge - Tyskland 0-3 (0-2)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Internasjonal fotball blir stadig jevnere. Fotball-EM i Frankrike illustrerte hvor jevnt det er mellom de 24 beste europeiske nasjonene. Stormaktene slet i kamp etter kamp mot lavtliggende motstandere. Storseirene var få.

SE HØYDEPUNKTENE: Norge -Tyskland 0-3. Video: TV Norge Vis mer Vis mer Vis mer

Også i kvalifiseringene er det som regel få mål som skiller. Vi ser stadig oftere at stjernespekkede landslag må slite seg til knepne seirer borte mot det som tidligere var regnet som lilleputtnasjoner.

Derfor mente flere norske fotballeksperter at å tape 0-3 er pinlig på hjemmebane - selv om motstanderen heter Tyskland og er regjerende verdensmester. Blant annet skrev TV 2-kommentator Øyvind Alsaker følgende på Twitter.

- 0-3 hjemme i internasjonal fotball idag er forferdelig stygt. San Marino-nivå, konkluderte Alsaker.

- Man glemmer fort, men er dette den mest brutale utspillingen vi har sett av et norsk landslag siden de siste 35 år? supplerte Morten Langli.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Johansens svar til Alsaker

Det får det norske landslaget til å reagere. Konfrontert med kritikken kommer både Stefan Johansen og Veton Berisha med stikk til Alsaker.

- Alsaker er jo en såkalt ekspert, og ekspertene bruker å ha rett, sier Johansen syrlig til Dagbladet.

- Nei, vi kan ikke bry oss om hva en enkeltperson sier. Det er best å lese minst mulig om hva som skrives rundt omkring, mener Fulhams nysignering.

Berisha og Henriksen reagerer

Han får støtte av Berisha, som blir lenge stille når han hører San Marino-sammenligningen. Så sier han:

- Den sammenligningen og det utspillet synes jeg ikke noe om. Det er veldig mye jeg kunne sagt om akkurat det, men jeg tror det er smartest å la være. Vi må ha fokus på hva vi må gjøre for å vinne neste kamp, ikke hva såkalte eksperter mener, sier Berisha til Dagbladet.

Markus Henriksen forfekter det samme budskapet.

- Jeg bryr meg midt i «ræva» om hva fotballekspertene sier, sier Henriksen til Dagbladet, før han fortsetter:

BRYR SEG IKKE: Markus Henriksen ofrer ikke et sekund på hva ekspertene mener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BRYR SEG IKKE: Markus Henriksen ofrer ikke et sekund på hva ekspertene mener. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det var tungt i dag. Jeg merket sykdommen jeg har slitt med den siste uka mer enn kontraktsforhandlingene med Hull, og det ble tøft. Nå må jeg jobbe hardt i England, før vi skal reise oss som en nasjon mot Aserbajdsjan om en måned, varsler trønderen.

Den norske erkjennelsen

Det norske landslaget var naturligvis skuffet etter 0-3-tapet mot Tyskland. Samtidig føler ikke Per-Mathias Høgmos menn at de kunne gjort så mye annerledes.

- Tyskland er det beste laget jeg har spilt mot. De er noen hakk bedre enn Italia og Portugal. Det er veldig vanskelig å slå dem. Vi har en kampplan, men de spiller rundt oss. Vi møtte rett og slet et bedre fotballag, sier Johansen.

- Men vi er fortsatt optimistiske og tror det er mulig å ta 2. plassen bak Tyskland. Hvis tyskerne spiller sånn som dette hele kvalifiseringen, er det nok ingenting å gjøre med dem, mener Fulhams nysignering.

Even Hovland sitter igjen med det samme inntrykket.

- Tyskerne var rett og slett for gode. Vi hadde troa på forhånd, men de var flere klasser over oss, sier Hovland til Dagbladet.

- Hva betyr savnet av din tidligere forsvarsmakker Vegard Forren, som nå er skadet?

- Vegard er en veldig god makker, men det er Håvard Nordtveit også. Det er ikke der skoen trykker. Nå må vi jobbe hardt for å slå tilbake neste kamp.

ANGRER IKKE:  Veton Berisha angrer ikke på at han valgte Norge foran Kosovo og gleder seg til å se storebror Valon i aksjon for Kosovo i VM-kvalifiseringen.  Foto: Hans Arne Vedlog /  Dagbladet
ANGRER IKKE:  Veton Berisha angrer ikke på at han valgte Norge foran Kosovo og gleder seg til å se storebror Valon i aksjon for Kosovo i VM-kvalifiseringen.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Trøster seg med Brasil

Haitam Aleesami forteller at de norske fotballgutta ikke ble overrasket over hvordan kampen artet seg.

- Vi forventet dette kampbildet. Vi forventet at de skulle styre kampen. Vi har sett Tyskland gjøre det mot store nasjoner som Brasil, så vi visste det ble vanskelig, medgir Aleesami.

Veton Berisha ser fortsatt på VM-kvalifiseringen med optimisme.

- Dette endrer ikke på noe. Ingen forventet at vi skulle slå Tyskland. Men vi må kapre godt med poeng i de neste kampene, tydeliggjør rogalendingen.

Han angrer ikke på at han valgte Norge, mens storebror Valon valgte Kosovo.

- Nei, det blir for dumt å angre nå. Jeg har fått mye tillit for Norge, og trives godt på kanten. Jeg tror Norge er et bedre landslag enn Kosovo nå, som ikke er samspilte nå. Men det blir spennende å følge Kosovo og Valon. Jeg gleder meg til å se dem i aksjon, forteller Veton Berisha.