Norske landslagsspillere tatt på fersken i Sverige

Landslagsgutta på Veldig harry harry-handel i Göteborg.

(Dagbladet.no): Fire av spillerne på det norske håndballandslaget ble tatt på fersken da de kjøpte ulovlig øl på en parkeringsplass i Göteborg torsdag kveld, melder NTB.

Fotograf Niclas Maupoix var vitne til den ulovlige handelen, der landslagsspillerne Alexander Buchmann, Thomas Lauritzen, Bjarte Håkon Myrhol og Frank Løke kjøpte fire brett med øl fra en makedonsk lastebilsjåfør for 800 svenske kroner.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Alexander Buchmann til Dagbladet.no.

De 96 ølboksene ble deretter lastet inn i spillerbussen, der også håndballandslagets assistenttrener Erik Andersen var med.
«Lettøl»
Da Göteborgs-Posten senere ringte Andersen i Norge, hevdet han at spillerne kun hadde kjøpte lettøl i en butikk.

- Vi stanset ved en matbutikk og håpet at vi kunne kjøpe litt øl. Vi kjøpte noen lettøl i butikken og kjørte deretter videre, sier Andersen.

Når Göteborgs-Postens forteller at de har bilder av norske landslagsspillere som kjøper øl fra en makedonsk lastebilsjåfør, blir han taus i flere sekunder.

- Det har ikke jeg sett, men jeg gikk også inn i matbutikken, sier Andersen som beklager om så har skjedd.

- Det er beklagelig om dette har skjedd. Vi har alkoholforbud i bussen, men vi kan drikke noen øl på en fire og en halv timer lang bussreise, sier Andersen.

- Selges helt åpent
Ifølge Göteborgs-Posten er salget av illegal alkohol til ungdom i Göteborg verre enn noensinne. Og avisens utsendte befant seg på en parkeringsplass for lastebiler utenfor Stigs kjøpesenter på Hisingen i Göteborg for å lage en reportasje om ulovlig alkoholsalg til mindreårige, da den norske spillerbussen svingte inn i 20-tida torsdag kveld.

Den makedonske øl-selgeren hadde da allerede stått der lenge, og kjøpere kom strømmende til for å få sterkøl til 200 kroner per brett à 24 bokser.

- Det var bussjåføren vår som tipset oss om at man kunne handle her, sier landslagsspilleren Alexander Buchmann til den svenske avisen.

Håndballandslaget var på vei hjem fra bronsefinalen mot Østerrike i det åpne skandinaviske mesterskapet i Borås, en kamp de for øvrig vant 36-26, da de ble tørste.


Beklager 
Etter hjemkomsten til Norge, ville ikke landslagsspillerne svare på spørsmål fra Göteborgs-Posten om den ulovlige ølhandelen.

- De beklager det som skjedde, sier Andersen.

Norske landslagsspillere tatt på fersken i Sverige

På spørsmål om spillerne var ukjente med at sterkøl bare kan selges på Systembolaget i Sverige, svarer han:

- Det tenker man kanskje ikke på i en slik forbindelse, og man tror vel heller ikke at man skal bli avslørt, sier Andersen som understreker at ingen ble fulle i bussen på veien hjemover.

- Nei, det var ikke snakk om noe fyll. Vi er en rolig gjeng og det er aldri noe bråk, sier Andersen.

TATT PÅ FERSKEN: På vei hjem fra det åpne skandinaviske mesterskapet i håndball, ble landslagsspillerne Frank Løke, Alexander Buchmann, Thomas Lauritzen og Bjarte Håkon Myrhol tatt på fersken av Göteborgspostens fotograf, idet de kjøpte fire brett med øl fra en makedonsk lastebilsjåfør. Foto: Niklas Maupoix
TATT PÅ FERSKEN: På vei hjem fra det åpne skandinaviske mesterskapet i håndball, ble landslagsspillerne Frank Løke, Alexander Buchmann, Thomas Lauritzen og Bjarte Håkon Myrhol tatt på fersken av Göteborgspostens fotograf, idet de kjøpte fire brett med øl fra en makedonsk lastebilsjåfør. Foto: Niklas Maupoix Vis mer
Norske landslagsspillere tatt på fersken i Sverige
-LETTØL: Assisterende landslagstrener Erik Andersen innrømmer at det drikkes øl i den norske spillerbussen, men trodde det treide seg om lettøl.