Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske langrennsstjerner slår tilbake mot Northug-hetsen

- Petter er en flott gutt.

STØTTER NORTHUG: Marit Bjørgen mener man bør takke Petter Northug for det han har gjort for skisporten. Foto: Thomas Rasmus Skaug
STØTTER NORTHUG: Marit Bjørgen mener man bør takke Petter Northug for det han har gjort for skisporten. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

SEISER ALM/OSLO (Dagbladet): Etter at Gunde Svan i helga gikk knallhardt ut mot Petter Northug, får den svenske skilegenden nå svar fra de norske langrennsstjernene.

Først ut tidligere i dag var Northug selv med å publisere et bilde på Instagram hvor han både hyllet og hånet den svenske 53-åringen.

I gul og blå skrift sto det: «Keep calm and love Gunde Svan», noe som oversatt til norsk betyr «Behold roen og elsk Gunde Svan».

- Kommet med mye dumt Nå får Northug støtte av langrennsesset Marit Bjørgen, talentfulle Heidi Weng og hans VM-klare lillebror Tomas. Samtlige befinner seg i italienske Seiser Alm, hvor de er i gang med oppkjøringen til mesterskapet i Falun.

- Petter har gjort mye for sporten vår og vi må takke ham for populariteten han har skapt. Jeg kjenner Petter utenfor sporet - han er en flott gutt, sier Marit Bjørgen til Dagbladet, før hun legger til at hun ikke tenker så mye over utspillet til Svan.

Det er bare en drøy uke til lillebror Tomas Northug VM-debuterer i klassisk sprint, men han tar seg også tid til å kommentere kritikken.

- Svan har kommet med så mye dumt. Det er vanskelig å vite hva han er ute etter. Det irritererer nok verken meg eller Petter noe spesielt, sier Tomas Northug til Dagbladet.

- Trigger det deg ekstra?

- Nei, det gir ikke så mye til meg. Det gir mer til Petter, sier Northug, som finner mer enn nok motivasjon i å møte svenske utøvere på startstreken.

Har vært irritert Også Weng har hørt Svans kommentarer. Hun tror svenskene bør bry seg mer om hva de selv gjør i og utenfor langrennssporet, enn hva Northug finner på.

- Jeg tror egentlig man skal ha fokus på seg selv. Jeg tror mange er vant til Petters måte å være på - det er noe som tenner ham skikkelig - slik at han går fort. Det er hans måte å gjøre det på. De får bare bry seg om det, men jeg har ikke tida til det, sier Weng til Dagbladet under pressetreffet i Italia.

STØTTER BROREN: Tomas Northug har fått med seg kritikken fra Gunde Svan. Her under NM-sprinten på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet
STØTTER BROREN: Tomas Northug har fått med seg kritikken fra Gunde Svan. Her under NM-sprinten på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbldet Vis mer

Lillebror Northug, som denne sesongen har tatt store steg som skiløper, har samtidig ingen problemer med å innrømme at det blir spesielt å gå mot svenske løpere i Sverige. Også med tanke på de verbale kampene som har preget langrennssporten siden Petter slo gjennom i 2006.

- Ja, men Petter har irritert seg mer over svensker enn det jeg har. Men klart det er litt ekstra når vi skal gå i Sverige og mot svensker. Mange av dem er er hyperaktuelle for medaljer, så det hadde vært ekstra deilig å ta medaljene fra dem, sier Tomas Northug.

STØTTER NORTHUG: Heidi Weng mener svenskene heller bør tenke på seg selv enn Petter Northug.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STØTTER NORTHUG: Heidi Weng mener svenskene heller bør tenke på seg selv enn Petter Northug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer