Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Leiki lever av å trikse

- Det Zlatan gjør med en appelsin, gjør jeg med bilnøklene. Se videoen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 2004 spilte Tor Vidar Leikvin - eller Leiki som han insisterer på å kalles - for Kongsvinger i 1. divisjon. Fast på laget var han ikke, men det var neppe fordi teknikken ikke var god nok.

- Vi holdt på å rykke opp i Tippeligaen i 2004, men det ble stort sett bare noen innhopp på meg. Jeg var vel en typisk driblefant, sier han.

I den grad en fotballspiller kan ha lim på føttene, er Leiki trolig noe av det nærmeste man kommer uten å ha faktisk ha det. Det er nesten fristende å tro videoen ikke er ekte. Men det er den altså, sverger Leiki.

- Det er ikke noe juks. Jeg er drittlei folk som tror det, selv om jeg vel egentlig bør ta det som et kompliment, sier han.

Lever av triksing

Leiki har et noe sjeldent yrke, som ikke mange har under navnet sitt i telefonkatalogen: Profesjonell trikser. I tillegg er han på det norske streetlandslaget i fotball.

- Vi på streetlandslaget gjør mye show og drar på turné. Jeg tjener nok til å kunne leve av det, men akkurat hvor mye vil jeg ikke dele med andre, sier han.

Vi nordmenn er blitt stemplet som en gjeng fjellaper blottet for ballfølelse av den danske landslagssjefen, men i streetfotballens verden har Norge visstnok et langt bedre rykte. I sommer kom Norge på 6. plass i VM i Tyskland, men var ifølge Leiki det laget som hadde det største registeret å spille på.

image: Norske Leiki lever av å trikse

- Sammen med Nederland er vi det beste streetlandslaget i forhold til oppvisningsdelen. Vi showa fullstendig, satte opp egne showkamper og hadde sceneshow i sentrum av Berlin. Vi dro ikke ned dit for å vinne turneringa, sier han.

Kul Zlatan-finte

Zlatan Ibrahimivic sitat om at han kan gjøre med en appelsin det John Carew kan gjøre med en ball er berømt. Leiki er ikke snauere enn at han utfordrer svensken - med bilnøklene sine.

- Det Zlatan gjør med en appelsin, gjør jeg med bilnøklene, flirer han.

- Men Zlatan-finta (den mange ynder å kalle Ronaldinho-finta) er en veldig kul finte, men ikke spesielt ekstreme greier. Vi prøver å dra den litt lenger, og bruker kneet og beina i stedet for bare beina. I streetfotballmiljøet kalles finta for «akka».

Hele Norges coronakart