Norske Leiki lever av å trikse

- Det Zlatan gjør med en appelsin, gjør jeg med bilnøklene. Se videoen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I 2004 spilte Tor Vidar Leikvin - eller Leiki som han insisterer på å kalles - for Kongsvinger i 1. divisjon. Fast på laget var han ikke, men det var neppe fordi teknikken ikke var god nok.

- Vi holdt på å rykke opp i Tippeligaen i 2004, men det ble stort sett bare noen innhopp på meg. Jeg var vel en typisk driblefant, sier han.

I den grad en fotballspiller kan ha lim på føttene, er Leiki trolig noe av det nærmeste man kommer uten å ha faktisk ha det. Det er nesten fristende å tro videoen ikke er ekte. Men det er den altså, sverger Leiki.

- Det er ikke noe juks. Jeg er drittlei folk som tror det, selv om jeg vel egentlig bør ta det som et kompliment, sier han.

Lever av triksing

Leiki har et noe sjeldent yrke, som ikke mange har under navnet sitt i telefonkatalogen: Profesjonell trikser. I tillegg er han på det norske streetlandslaget i fotball.

- Vi på streetlandslaget gjør mye show og drar på turné. Jeg tjener nok til å kunne leve av det, men akkurat hvor mye vil jeg ikke dele med andre, sier han.

Vi nordmenn er blitt stemplet som en gjeng fjellaper blottet for ballfølelse av den danske landslagssjefen, men i streetfotballens verden har Norge visstnok et langt bedre rykte. I sommer kom Norge på 6. plass i VM i Tyskland, men var ifølge Leiki det laget som hadde det største registeret å spille på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.