Norske Lionel kan vinne 4,5 millioner kroner: - Det har ennå ikke gått opp for oss

Utfordrer det franske monsteret Bold Eagle i verdens største travløp.

STORT LØP: Prix d'Amerique: 2700 beintøffe meter på en 1950 meter lange berg-og-dalbane er oppgaven til norske Lionel. Foto: Eirik Stenhaug/Equus
STORT LØP: Prix d'Amerique: 2700 beintøffe meter på en 1950 meter lange berg-og-dalbane er oppgaven til norske Lionel. Foto: Eirik Stenhaug/Equus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag braker det løs i Paris. 40 000 tilskuere, mange av dem fra Norge, fyller opp Vincennes' mektige hovedtribune for å se verdens største og tøffeste travløp, Prix d'Amerique. 2700 beintøffe meter på den 1950 meter lange berg-og-dalbanen er oppgaven.

Belønning: 4,5 millioner kroner, den største førstepremien i internasjonal travsport.

Hindring: Den franske stjernehesten Bold Eagle, hesten ingen tror taper.

Med unntak av Lionels franske trener Fabrice Souloy og fram til nå faste kusk Franck Nivard. Den franske stjernekusken som velger bort Lionel for å kjøre Bold Eagle.

«Frykter kun Lionel» - Bold Eagle er den beste hesten jeg har kjørt, og jeg tror vi vinner. Den eneste hesten jeg frykter er Lionel. Det er en kanon, sier Franck Nivard.

- Jeg hadde tre ubesvarte anrop fra Fabrice Souloy mandag. Da var jeg sikker på at noe var galt. Jeg var livredd da jeg ringte opp igjen, men det var en smørblid Fabrice som sa: - Ønsker dere første eller annen i Prix d'Amerique!, sier Gøran Antonsen til Dagbladet.

Han og kameraten Kjell Arne Ness ønsket å ha en hest sammen, plukket ut moren, fant en fransk avlshingst, fikk et hingsteføll og oppkalte ham etter deres store fotballidol Lionel Messi. Seks år etter har de en av verdens beste hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer