Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Lionel kan vinne 4,5 millioner kroner: - Det har ennå ikke gått opp for oss

Utfordrer det franske monsteret Bold Eagle i verdens største travløp.

STORT LØP: Prix d'Amerique: 2700 beintøffe meter på en 1950 meter lange berg-og-dalbane er oppgaven til norske Lionel. Foto: Eirik Stenhaug/Equus
STORT LØP: Prix d'Amerique: 2700 beintøffe meter på en 1950 meter lange berg-og-dalbane er oppgaven til norske Lionel. Foto: Eirik Stenhaug/Equus Vis mer

(Dagbladet): Søndag braker det løs i Paris. 40 000 tilskuere, mange av dem fra Norge, fyller opp Vincennes' mektige hovedtribune for å se verdens største og tøffeste travløp, Prix d'Amerique. 2700 beintøffe meter på den 1950 meter lange berg-og-dalbanen er oppgaven.

Belønning: 4,5 millioner kroner, den største førstepremien i internasjonal travsport.

Hindring: Den franske stjernehesten Bold Eagle, hesten ingen tror taper.

Med unntak av Lionels franske trener Fabrice Souloy og fram til nå faste kusk Franck Nivard. Den franske stjernekusken som velger bort Lionel for å kjøre Bold Eagle.

«Frykter kun Lionel» - Bold Eagle er den beste hesten jeg har kjørt, og jeg tror vi vinner. Den eneste hesten jeg frykter er Lionel. Det er en kanon, sier Franck Nivard.

HEST OG EIER: Gøran Antonsen kalte Lionel opp etter Barcelona-stjernen Lionel Messi. Foto: Eirik Stenhaug/Equus
HEST OG EIER: Gøran Antonsen kalte Lionel opp etter Barcelona-stjernen Lionel Messi. Foto: Eirik Stenhaug/Equus Vis mer

- Jeg hadde tre ubesvarte anrop fra Fabrice Souloy mandag. Da var jeg sikker på at noe var galt. Jeg var livredd da jeg ringte opp igjen, men det var en smørblid Fabrice som sa: - Ønsker dere første eller annen i Prix d'Amerique!, sier Gøran Antonsen til Dagbladet.

Han og kameraten Kjell Arne Ness ønsket å ha en hest sammen, plukket ut moren, fant en fransk avlshingst, fikk et hingsteføll og oppkalte ham etter deres store fotballidol Lionel Messi. Seks år etter har de en av verdens beste hester.

- Det hele er et eventyr, ingenting annet. Å tro på start i Prix d'Amerique var ikke engang en fjern drøm da vi sendte Lionel nedover til Frankrike for ett år siden. At vi har en hest i verdens største travløp — og som kan vinne — har ennå ikke gått opp for oss, sier Gøran.

Takker hesten for alt For ham er Lionel også blitt en pengemaskin som har finansiert oppussing av nyinnkjøpt gård og bygging av ny stall. 27-åringen driver som trener på Momarken, og har nå fått anledning til å bygge et eget sted med alle fasiliteter.

- Jeg kan takke Lionel for det. Uansett hvordan det går søndag så har han forandret alt for meg, sier Gøran om Mysens Lionel Messi som gikk fra 3. divisjon til Champions League på et snaut år gjennom å vinne 9 løp og tjene 4,3 millioner. Søndag kan det bli 4,5 millioner til og evig heltestatus. Ingen norsk hest har noen gang vunnet Prix d'Amerique. Yarrah Bokos tredjeplass i 2014 er best.

Kopierer håndballgutta? Håndballgutta knuste franskmennene torsdag. Nå håper Antonsen på et liknende mirakel i Paris. Med fransk hjelp!

­- Jeg tror jeg har prikket toppformen, sier Fabrice Souloy til Dagbladet. Grunnlaget for optimismen er ikke bare Lionels fantastiske prestasjoner, men også at den franske ringreven river av alle skoene på Lionel. Da vokser 6-åringen enda en klasse. Bare høver passer nemlig perfekt på den kokssvarte grusen på Vincennes.

«Aldri vært bedre» Lionel er ikke det eneste norske innslaget i Prix d'Amerique. Også Support Justice skal være med. Han og trener Geir Vegard Gundersen har brukt de siste seks månedene på å finpusse formen, de siste fire i Frankrike.

- Jeg kommer til start med en hest i toppform. Support Justice fikk det siste, tøffe treningsjobbet tirsdag, og jeg har aldri kjent ham bedre. Han strålte, sier mannen som ikke er kjent for å ta store ord i sin munn.

Søndag 16.20 får vi se om vinneren heter Bold Eagle, Lionel eller kanskje Support Justice.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram