- Norske løpere like dopet som russere

Finnene tror norske langrennsløpere doper seg i like stor grad som russerne, viser en fersk undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Research Internationals undersøkelse er foretatt i Sverige, Finland, Tyskland og Italia i tidsrommet 27. og 28. november. Finnene (75 prosent av befolkningen) er dem som i størst grad har fått med seg omtalen av doping i norsk langrennssport.

Finnene er samtidig dem som klarest (48 prosent) har styrket sin tro på bruk av doping blant nordmenn. Dette til tross for at mange av finnene allerede har fått med seg dementiet fra TV 2 etter programmet «Rikets tilstand».

- Dette viser at skaden i stor grad allerede er skjedd, og at dementier ikke i tilstrekkelig grad når frem til folk flest, mener administrerende direktør i Research International, Trond Myhrvold.

I Italia og Tyskland er det under 3 prosent som har fått med seg dopinganklagene, og derfor er konsekvensene mindre i de landene. Spørreundersøkelsen har gått til et representativt utvalg av befolkningen.

60 prosent av Sveriges befolkning har fått med seg omtalen og anklagene om doping i norsk langrennssport, men svenskene har i mindre grad styrket sin mistanke. Likevel har så mange som over en million svensker økt sin mistanke om doping i norsk langrennssport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer