<strong>KJEMI:</strong> Bjarte Myrhol og Børge Lund spiller kamper sammen to ganger i uka. Det skal landslaget dra nytte av i VM. Foto: REUTERS
KJEMI: Bjarte Myrhol og Børge Lund spiller kamper sammen to ganger i uka. Det skal landslaget dra nytte av i VM. Foto: REUTERS Vis mer

Norske løver vil glefse i VM

Bjarte Myrhol mener vi nå kan stille strengere krav til håndballgutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Med Bjarte Myrhol og Børge Lund sammen i Rhein-Neckar Löwen, kan de bli den nye superduoen på landslaget. I begge ender av banen.

For når to sentrale landslagsspillere trener og spiller kamper sammen hele uka året gjennom, da skal det godt gjøres at Robert Hedin ikke vil nye godt av det. Ikke minst med tanke på at de spiller på et Tysklands - og dermed Europas - beste lag.

- Vi står sammen i midtforsvaret i nesten alle kampene og kjenner hverandre godt, også fra tidligere. Det tror jeg er en fordel for Norge. Det går på småting, som skjer automatisk uten at vi trenger å kommunisere, sier Myrhol til Dagbladet.

Semi-mål Håndball er en samhandlingssport, og det kan være medalje verdt å ta med seg relasjoner fra klubblaget inn i VM - som starter i Sverige om 86 dager.

I Rhein-Neckar Löwen spiller også Lund mer angrep enn tilfellet var i forrige klubb Kiel, noe Myrhol som linjespiller nyter godt av.

Myrhol mener håndballgutta nå trygt kan uttale at målsettingen i vinteren VM er å ta det neste steget - altså inn i semifinalespillet.

- Jeg føler vi har kommet så langt nå at vi kan sette krav til oss selv. Tidligere har vi vært litt redde for å si at vi er skikkelig gode. Vi har gjort det såpass bra de siste åra at vi vet vi vil prestere i VM, sier Myrhol.

I gruppespillet venter Island, Østerrike, Brasil, Ungarn og Japan. I et eventuelt mellomspill venter trolig Tyskland, Spania og Frankrike - altså knalltøffe lag.

- Den første delen ser grei ut, men det blir bare toppkamper om vi går videre til mellomspillet.

Dødens gruppe Mannheim-klubben Rhein-Neckar Löwen ble opprettet i 2002, da Kronau og Baden Östringen ble slått sammen. Ambisjonene er gigantiske og løvene har økonomiske muskler. Men enn så lenge har det blitt dårlig med pokaler av satsingen.

Forrige sesong endte de på 3. plass i Bundesliga, fikk sølv i cupen og Champions League-drømmen endte i kvartfinalen.

Kiel topper både Bundesliga og Champions League-gruppa til Myrhol & co. - men løvene har like mange poeng begge steder.

<strong>HAR BITT FRA SEG:</strong> Bjarte Myrhol og Børge Lunds Rhein-Neckar Löwen har startet veldig bra denne sesongen, og har like mange lag som ledende Kiel i både Bundesliga og Champions League. Foto: EPA
HAR BITT FRA SEG: Bjarte Myrhol og Børge Lunds Rhein-Neckar Löwen har startet veldig bra denne sesongen, og har like mange lag som ledende Kiel i både Bundesliga og Champions League. Foto: EPA Vis mer

- Vi er veldig godt fornøyd med starten i «dødens gruppe» i Champions League, hvor vi har sterke borteseire mot Barcelona og Celje. I serien har vi tapt borte for Magdeburg, men der tror jeg flere gode lag kan ryke denne sesongen, sier Myrhol.

- Er seriegull en uttalt målsetting?

- Vi har ikke konkretisert det sånn, for vi vet at Hamburg og Kiel vanligvis er mer stabile enn oss. Men vi skal prøve å henge med så lenge som mulig og vi vet vi kan slå dem på gode dager.

Fingervondt Selv om mye har gått på solide skinner for Rhein-Neckar Löwen denne sesongen, har ikke alt gått helt optimalt for Myrhol personlig.

Han har pådratt seg en smell i to fingre, noe som aldri er et spesielt godt utgangspunkt for en håndballspiller.

- Jeg fikk en ny smell i Champions League på søndag. Hvis jeg får et slag eller noe sånt på hånda, må jeg ofte ut på benken i et minutt eller to, men så kan jeg komme inn igjen. Sånn har det vært i to-tre uker nå, sier Oslo-gutten.

- Det er ikke bra, men de henger fortsatt på.

<strong>NY HÅNDBALLSIDE:</strong> Dagbladet lanserte i dag en ny håndballside, som skal stå på trykk annen hver tirsdag. Her vil vi skrive om smått og stort fra håndballen.
NY HÅNDBALLSIDE: Dagbladet lanserte i dag en ny håndballside, som skal stå på trykk annen hver tirsdag. Her vil vi skrive om smått og stort fra håndballen. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer