Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Marit (39) ble første kvinne til å vinne Formel 1 i båtsport: - Det er helt sykt!

MGP-kjenning.

HISTORISK: Marit Strømøy ble historisk med sin seier i Grand Prix i Formel 1 i båtsport fredag. Foto: F1H2o
HISTORISK: Marit Strømøy ble historisk med sin seier i Grand Prix i Formel 1 i båtsport fredag. Foto: F1H2o Vis mer

(Dagbladet): Marit Strømøy (39) vant i dag Grand Prix i Sharjah i Formel 1 i båtsport.

Som eneste kvinne i verden som utøver sporten og den første kvinne til å vinne et Grand Prix, var det en historisk bedrift av sandefjordsjenta.

- Dette er helt fantastisk. Det ble både gåsehud, skjelving og grining her i dag. Jeg har fulgt Marit i mange år, og når hun gjør en sånn prestasjon går det på følelsene løs, sier Stine Engelstad i Norges Motorsportforbund til Dagbladet.

- Helt sykt! I Formel 1 i båtsport skilles det nemlig ikke på kjønn - alle konkurrerer sammen. 18 båter stilte til start i dagens finale i Sharjah, som var det siste racet for sesongen. Med seieren i dag oppnådde hun også en fjerdeplass sammenlagt.

- Det er helt sykt! Det har nesten ikke gått opp for oss her nede ennå, for vi har ventet lege på dette. Det er definitivt karrierens høydepunkt og kjennes som en fantastisk seier for hele teamet. Vi har visst lenge at det er mulig, og at vi har hatt stor fart, sier Strømøy via en pressemelding.

Strømøy har kjørt Formel 1 siden 2007, men holdt på med båt siden 80-tallet. Og hvis du mener du har sett henne et sted før, har du helt rett.

MGP-stjerne Strømøy er nemlig musiker, og har deltatt i Melodi Grand Prix to ganger.

Først som en del av gruppa «Blissed», året etter på egenhånd med låta Too Much Love.

Dette sier Roy N. Wetterstad i Norges Motorsportforbund:

- Dette er like oppsiktsvekkende som hvis en kvinne fra Saudi-Arabia skulle vinne et VM-gull i langrenn. Det er svært fortjent for ens tor idrettsutøver og en flott representant for norsk idrett som har jobbet hardt og seriøst gjennom mange år, sier Wetterstad.

Foto: F1H2o
Foto: F1H2o Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media