VANT VM-LØP: Papagayo E. avbildet med den norske kusken Vidar Hop. Det var svenske Ulf Ohlsson som kusket hesten i New York i kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VANT VM-LØP: Papagayo E. avbildet med den norske kusken Vidar Hop. Det var svenske Ulf Ohlsson som kusket hesten i New York i kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Norske Papagayo E. kopierte bragden til legendariske Habib i VM-løp

Vant over fire millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Over f millioner norske kroner skulle deles ut til vinneren av årets VM-løp på Yonkers utenfor New York.

De norske bidragene Papagayo E. og B.B.S. Sugarlight hadde mulighet til å kopiere Habib og Ulf Thoresens historiske VM-triumf som skjedde i 1986.

Det klarte Papagayo E. og kusk Ulf Ohlsson med bragd, da duoen smatt inn på innsiden av lederen og kontrollerte inn til seier på oppløpet.

- Det er fantastisk, sier eier Tom Andersen til Rikstoto Direkte.

- Det er helt uvirkelig. Dette er det desidert største løpet jeg har vunnet, og jeg fikk akkurat det løpet jeg ønsket. Jeg kunne ikke kjempe om teten, men valgte å legge meg i lederryggen. Hesten var veldig pigg, og jeg så ut av siste sving at den kom til å vinne, sa kusk Ulf Ohlsson til Equus Media etter at triumfen var et faktum, skriver NTB.

Den norske femåringen Papagayo E. har nå kjørt inn over åtte millioner norske kroner i karrieren.

Løste seg perfekt Creatine beholdt teten fra sitt førstespor i starten av løpet. B.B.S Sugarlight fikk tredje innvendig, mens Papagayo E. ikke hadde mulighet til å svare lederen

Det løste seg likevel perfekt da On Track Piraten kom farende runden før mål og la trykk på lederen Creatine - noe som sannsynligvis var til stor hjelp for Papagayo E. Lederen trøtnet litt mot slutten, og Papagayo E. kom opp på innsiden snaut 100 meter fra mål.

Timoko så lenge skummel ut, men ble til slutt nummer to. Creatine ble nummer tre. Det andre norske håpet B.B.S Sugarlight og kusk Johan Untersteiner ble nummer fem. Hesten travet ikke optimalt underveis i løpet.

Førstepremien i løpet var på 500 000 dollar (rundt 4,2 millioner norske kroner). Papagayo E hadde spor 2, mens B.B.S Sugarlight hadde spor 9 i løpet som gikk over 2011 meter med autostart.

Trente svinger Papagayo E. har benyttet tiden på Yonkers til å trene svinger og optimalisere balansen ettersom det ikke er mulig å trave skoløs på Yonkers betongharde underlag, skriver Rikstoto.

- Svingene får vi testet ut i oppvarmingen. Jeg kunne ha testet de før, men det er en bekymring jeg eventuelt får ta der og da, sa trener Fredrik Solberg om B.B.S Sugarlight før start.

Solberg sa før løpet at han håpte å holde ryggen til hjemmehåpet Creatine. Det klarte han ikke, og havnet i stedet tredje innvendig. Starten på Yonkers går like før svingen, og startsporene er derfor ekstra viktig.

Den totale premiesummen i løpet er en million dollar. USA var VM-kongen med 15 seire på hjemmebane før kveldens start. Frankrike hadde 12 triumfer, Sverige 3, Canada 2, mens Italia, Nederland og Norge hadde en seier hver. Nå har altså Norge doblet det tallet.

Disse hestene stilte til start i løpet:

B.B.S.Sugarlight, Norge

Papagayo E., Norge

Creatine

On Track Piraten

Timoko

Oasis Bi

Rod Stewart

Bee A Magician

Mosaique Face

Natural Herbie

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer