Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Petter (24) går i lære hos José Mourinho: - Det er jækla gøy!

Petter Skogsletten deltar i en gjev trenerutdanning. Opplegget er lagt av selveste José Mourinho.

MØTTE MOURINHO: Oslo-gutten Petter Skogsletten går en trenerutdanning i Portugal, som er lagt opp av José Mourinho. - Han er et stort idol for meg, sier 24-åringen. Foto: Privat
MØTTE MOURINHO: Oslo-gutten Petter Skogsletten går en trenerutdanning i Portugal, som er lagt opp av José Mourinho. - Han er et stort idol for meg, sier 24-åringen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Skogsletten (24) fra Oslo går for tiden på et trenerstudium i Portugal. Studiet heter «High Performance Football Coaching», og regnes ifølge Skogsletten som en mastergrad. På kurset henter de mye lærdom i Manchester United-manager José Mourinhos metoder.

Blant annet Nettavisen har omtalt saken.

- Det var litt tilfeldig at jeg ble med. Det var en som nevnte for meg at det var et bra trenerstudie i Portugal. Da tente jeg litt på det, og nevnte det for en kollega som ga meg informasjon, også søkte jeg, sier Skogsletten til Dagbladet.

Han er en av 17 trenere som deltar på kurset. Deltakerne er fra hele verden, og i alder fra starten av 20-åra til 50-åra. Skogsletten forteller at det er Mourinho som legger opp programmet de følger.

Møtte Mourinho

Skogsletten har lang erfaring som trener etter at hjerteproblemer tvang han til å legge opp fotballkarrieren tidlig. Han forteller at Manchester United-treneren er hans store idol.

- Han er et stort idol for meg. Jeg han ikke beskrive følelsen av å få møtt ham i kurset. Det var helt utrolig. Da jeg jobbet med fotball og studerte i Elgnand, skrev jeg en stor artikkel om han. Han er en jeg ser opp til, sier Skogsletten.

Og nylig hadde han altså en hel dag med Mourinho, som underviste om sin filosofi og det han mener trenerstudentene bør trenge som managere på toppnivå.

GJEV TRENERUTDANNING: Oslo-gutten Petter Skogsletten går trenerutdanning i Portugal. Foto: Privat
GJEV TRENERUTDANNING: Oslo-gutten Petter Skogsletten går trenerutdanning i Portugal. Foto: Privat Vis mer

- Vi gikk gjennom ganske mye. Jeg nevnte dette med forberedelser til finalekampen (Europa League, som United nettopp vant, journ. anm) og generelt hvordan det er å være manager på toppnivå. Takket være kurset føler jeg at jeg har tatt store steg når det gjelder forståelse av fotballen. Jeg har lært utrolig mye, sier Skogsletten.

Store ambisjoner

Den siste tiden har altså Skogsletten stadig vært i Portugals hovedstad Lisboa for å følge kurset. Til høsten håper han å få seg en trenerjobb der nede mens han skriver masteroppgave.

- Det er jækla gøy. Vi har snakket om det vi stundentene, at vi er overrasket alle sammen over at vi fortsatt er med. Vi lærer av de beste, sier Skogsletten.

I tillegg til José Mourinho er United-assistent Rui Faria, Rangers-manager Pedro Caixinha og Cristiano Ronaldos første trener, Leonel Pontes blant foredragsholderne.

- Hva er ambisjonene dine som trener?

- Da jeg var yngre var jeg ganske på at jeg ville innom de fem store ligaene i Europa. Og selvsagt, så har jeg drømmer om det i fremtiden. Hoveddrømmen er bare å bli så god som overhodet mulig, og klare å forstå fotball og idrett og mennesker. Så hadde det selvfølgelig vært en stor drøm å stå med flagget på brystet, på landslaget, innrømmer Oslo-gutten.

Hele Norges coronakart