Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske proffdueller i Tour of Norway

- Jeg tror Team Sky ønsker å stille, mener Lars Petter Nordhaug.

EN MÅ VENTE, EN ER KLAR: Lars Petter Nordhaug vet ennå ikke om det blir Tour of Norway neste år, mens Edvald Boasson Hagen og hans MTN-Qhubeka allerede har meldt sin ankomst.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EN MÅ VENTE, EN ER KLAR: Lars Petter Nordhaug vet ennå ikke om det blir Tour of Norway neste år, mens Edvald Boasson Hagen og hans MTN-Qhubeka allerede har meldt sin ankomst. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Det blir nye dueller mellom Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger og Alexander Kristoff i neste års Tour of Norway.

Det ble klart etter at arrangøren gjorde unna løypepresentasjonen, tirsdag ettermiddag.

Les mer om løypene her!

Foruten MTN-Qhubeka og Team Katjusja, er det klart at Lotto-Soudal (Vegard Breens lag, vår anm.), IAM Cycling (Sondre Holst Enger) og Trek Factory Racing stiller til start i rittet.

- Med tanke på norske ryttere var det så godt som full klaff. Det eneste vi manglet var Cannondale med Kristoffer Skjerping. Jeg er veldig opptatt av at Sky kommer. Det er merkevare nummer én, sier TV 2-ekspert, Johan Kaggestad, til procycling.no.

Nordhaug: - Vil gjerne sykle Dialogen med Sky fortsetter inn i neste måned. De fleste lagene setter opp sine løpsprogram på denne tiden av året.

• Kaggestad: - Veldig spennende og kreativt

Lars Petter Nordhaug får vite sitt løpsprogram på samling i Mallorca i neste måned.

Kanskje får han da beskjed om at konkurranser i Norge venter i mai måned.

- Jeg har veldig lyst til å kjøre. Hvis laget stiller, og jeg tror de ønsker det, vil jeg helt sikkert kjøre. Det passer godt inn til planen med Liége. Jeg vil ta det rolig i starten av mai, og kjøre på litt mer senere i måneden. Sykler jeg Tour of Norway, skal jeg være med å kjempe i toppen, lover han.

Rasch har forhåpninger De norske sportsdirektørene Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen vil også legge inn gode ord for at Sky ikke hopper over rittet de så seg nødt til å droppe denne sesongen.

- Jeg synes det ser positivt ut. De har ikke sagt ja eller nei ennå, røper Rasch overfor procycling.no.

- Vi har en sportsdirektørgruppe som er positive til dette i hvert fall, legger han til.

Inntar fjellene Tirsdag ble det klart at rittet gjester Telemark fylke.

Det er lagt opp til tøffe etapper både mot Rjukan og Geilo. Mot Rjukan venter en stigning på 11 kilometer og sju prosent i snitt, deretter skal de kjøre utfor i to mil ned mot sentrum av byen.

Dagen etter venter Imingfjell og Rødberg (opp til Tunhovdfjorden) - før det hele avgjøres i en kneik opp mot alpinsenteret i Havsdalen.

Nordhaugs familien har en leilighet i Rjukan, noe som gjør at han kjenner området godt.

- Jeg kjenner godt til både Tuddalen og klatringen etter (oppover mot Gaustadråen, vår anm.). Bakken på Lillehammer er nok brattere, men denne er lengre og det blir noe helt annet. Jeg vet jeg kan prestere godt der, men det er beina som avgjør.

- Når jeg skal være i toppform i Ardennene uka i forveien, er det ganske vanskelig for meg, nesten umulig, å gjøre det samme i Tour of Norway - men jeg skal prøve.

Etappene:
1. etappe, onsdag 20. mai 2015:  Årnes — Sarpsborg. 182km.
2. etappe, torsdag 21. mai 2015:  Drammen — Langesund. 195km.
3. etappe, fredag 22. mai 2015: Skien — Rjukan. 180km.
4. etappe, lørdag 23. mai 2015: Rjukan — Geilo. 167km.
5. etappe, søndag 24. mai 2015:  Flå — Eggemoen(Ringerike). 174km.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media