Norske profiler kritiske til russernes spesielle forslag: - Når og hvor skal det skje?

Martin Johnsrud Sundby og Johannes Thingnes Bø mot Martin Fourcade og Maurice Manificat? Det kommer neppe til å skje, spår norske langrennsprofiler.

KRITISK: Landslagstrener Tor Arne Hetland gikk sammen med Petter Northug i langsprinten i VM i Sapporo i 2007. Han tror ikke vi får se Northug gå sammen med en norsk skiskytter i en mixed-stafett i kommende mesterskap.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KRITISK: Landslagstrener Tor Arne Hetland gikk sammen med Petter Northug i langsprinten i VM i Sapporo i 2007. Han tror ikke vi får se Northug gå sammen med en norsk skiskytter i en mixed-stafett i kommende mesterskap. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går presenterte Dagbladet nyheten om at russerne kan tenke seg å forene langrenn og skiskyting for å øke interessen rundt langrennssporten.

Russerne ser gjerne for seg en mixed-stafett hvor langrennsløperne og skiskytterne danner par, slik som Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen gjorde i Tjumen forrige helg.

Torgeir Bjørn er tidligere langrennsløper og teknikktrener for skiskytterne, i tillegg til at han har kommentert begge idrettene for NRK, og kjenner begge miljøene godt. Han synes forslaget er interessant, men er likevel skeptisk.

- Det er en spennende tanke som kan gi et bra underholdningsprodukt og tettere kamp om topplasseringene. Det kan bli mange spennende dueller. Det kan bli for eksempel Johannes Thingnes Bø og Martin Johnsrud Sundby mot Anton Sjipulin og Sergej Ustjugov fra Russland og mot Martin Fourcade og Maurice Manificat fra Frankrike, sier Bjørn til Dagbladet.

- På kvinnesiden kunne det blitt Tiril Eckhoff og Therese Johaug mot Kaisa Mäkäräinen og Krista Pärmäkoski, men problemet er å få med tyskerne i toppen. De har ikke gode nok langrennsløperne på verken kvinne- eller herresiden. Italienerne har Dorothea Wierer som mangler en langrennsmakker, og Federico Pellegrino som mangler en skiskyttermakker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer