Norske profiler støtter avgjørelsen som skremmer doperne: - Flere nasjoner i faresonen

Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg reagerer på utspillet til Russlands idrettspresident: - Det hører ingen plass hjemme.

SKUFFET: Russlands idrettspresident Vitaly Mutko er skuffet over IAAFs avgjørelse. Gerhard Heiberg er skuffet over Mutkos utspill. Foto: NTB Scanpix
SKUFFET: Russlands idrettspresident Vitaly Mutko er skuffet over IAAFs avgjørelse. Gerhard Heiberg er skuffet over Mutkos utspill. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går kom den nedslående nyheten for Russland: De russiske friidrettsutøverne får ikke delta i OL i Rio de Janeiro i sommer.

Avgjørelsen til det det internasjonale Friidrettsforbundet (IAAF) ble tatt basert på nordmannen Rune Andersens rapport om dopingtilstandene i russisk friidrett.

IAAF er enstemmige i avgjørelsen og begrunner det med at russisk antidopingarbeid ikke har forbedret seg nok. Holdningen mot doping er ikke som den burde. Også det norske friidrettsforbundet er enige i beslutningen.

- Vi stiller oss bak dette. Kollektiv avstraffelse er brutalt, men dessverre er det nok dette som må til for at Russland skal innse alvoret og endre holdningene sine. Jeg håper de nå gjør det og at verden kan kan konkurrere sammen igjen, sier Tore Hordnes, president i Norges Friidrettsforbund, til Dagbladet.

- Hva innebærer et OL uten russisk deltagelse i friidrett?

- Det betyr sannsynligvis et renere OL, svarer Hordnes.

Advarsel til Ukraina, Kenya og Etiopia

Han håper den russiske OL-nekten også fungerer som en advarsel til andre nasjoner med kritikkverdig holdning til doping.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer