Norske ryttere ruster seg til bikkjeslagsmål om VM-plass

Møtes til duell om to uker.

 VM-FIGHTEN:  Thor Hushovd kjemper med Lars Petter Nordhaug og Alexsnder Kristoff om de ledige plassene til sykkel-VM.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VM-FIGHTEN: Thor Hushovd kjemper med Lars Petter Nordhaug og Alexsnder Kristoff om de ledige plassene til sykkel-VM. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Stavanger (NTB): Det kan komme til å bli et bikkjeslagsmål mellom de norske sykkelrytterne, som også kjemper om plasser på det norske VM-laget.

Under Tour des Fjords skal Hushovd være kaptein for det norske landslaget. Han får med Gabriel Rasch som hjelperytter, mens Nordhaug og Kristoff kjører for sine respektive klubblag og får støtten de trenger fra lagkamerater i henholdsvis Belkin- og Katjusja-laget.

Åpner på hjemmebane 17 lag bestående av åtte ryttere hver stiller i Tour des Fjords, som blir et av de største rittene i Norge, og det blir det suverent største idrettsarrangementet i Rogaland i år. Rittet har godkjenning og er kategorisert av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), akkurat som Tour of Norway, som går i sentrale områder på Østlandet i mai, og Arctic Race of Norway, som avsluttes fem dager før Tour des Fjords starter.

Starten går forresten i Valle i Aust-Agder, hjemfylket til Hushovd. Han kommer opprinnelig fra Grimstad. Deretter flytter rittet seg vestover. Målgang er i Stavanger.

Talenter får sjansen Ved siden av de beste norske proffrytterne, med unntak av skulderskadde Edvald Boasson Hagen, og flere andre gode internasjonale ryttere, skal også flesteparten av de norske talentene få prøve seg.

Det er ingen hemmelighet at det stilles store forventninger til Sondre Holst Enger fra Plussbank-laget, men det er også ventet at ungguttene Sven Erik Bystrøm (Øster Hus-Ridley) og Vegard Breen (Joker Merida) skal hevde seg og vise hva de er gode for.

Tour des Fjords starter 16. august, så særlig for Thor Hushovd blir det travle dager på sykkelsetet i norske proffritt denne høsten.

(NTB)