Norske skøytehåp trener ute

De norske skøytehåpene har tatt treningen ut av «M-Wave», hvor konkurransene skal holdes, og ut i friluft. Grunnen: Det er for kaldt inne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens hele verdenseliten blir kjent med skøytehallen og isen, har de norske utøverne dratt vekk fra Nagano, og øver i høyden i Okaya i stedet. Okaya ligger om lag ti mil utenfor Nagano, og har utendørsbane.

 - Temperaturen er for lav og musikken for høy, sier Tom Erik Oxholm, som trener Ådne Søndrål og Roger Strøm. Han fulgte med det langdistanseløperne og deres trener Svein Håvard Sletten, som allerede har holdt til utendørs og i høyden i to uker.

 - Vi kjenner hallen godt fra før. Nå blir gutta sultne etter å gå på rask is, samtidig som det er mye triveligere å være her oppe i høyden, sier Sletten på telefon til Telemarksavisa.

Kjøleskap

Tilbake i skøytehallen er resten av verdenseliten på plass. Men det er ikke snakk om å følge det norske eksempel.

 - Det er som å gå i et kjøleskap, det er bare litt bedre plass, men det er bare snakk om å få riktig temperatur, sier veteranen Rinrje Ritsma.

 Flere av løperne trener nå med munnbind for å beskytte seg mot det kalde været, og de fleste håper arrangørene skal justere varmen noen grader opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer