Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske sluttspillhelter før søndagens EM-batalje: - Angrip! Kroatia kan slå sprekker

Tror Norge kan greie å kvalifisere seg direkte til EM.

ANGRIP! Norske sluttspillhelter mener at Norge skal gå for seier på Ullevaal mot Kroatia. Her scorer Vegard Forren seiersmålet mot Bulgaria torsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ANGRIP! Norske sluttspillhelter mener at Norge skal gå for seier på Ullevaal mot Kroatia. Her scorer Vegard Forren seiersmålet mot Bulgaria torsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Norske sluttspillhelter tror Norge kan kvalifisere seg direkte til EM-sluttspillet i Frankrike neste år etter seieren mot Bulgaria.

Rune Bratseth mener at det bare er å gå på for det norske landslaget nå.

- Vi må slutte å tro at vi er i en forsvarsposisjon. Norge er rangert på 69. plass. Hva er det vi egentlig har å forsvare? Om vi ikke er i forsvarsposisjon, hva gjenstår da? Angrip, sier Rune Bratseth. Norges landslagskaptein under VM-sluttspillet i USA i 1994 er offensiv foran den svært viktige kampen mot Kroatia på Ullevaal førstkommende søndag.

- Kroatia er bedre enn Bulgaria, så Norge må være stramme bakover. Vi må selvfølgelig ha med i betraktningen at Bulgaria ikke akkurat er et lag i dytten. Men nå kan vi ergre hvem som helst. Så la oss gjøre det, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

Drillo-stilen Han mener at den såkalte Drillo-stilen var tilbake mot Bulgaria torsdag kveld. Og han hilser den velkommen.

- Vi slo mye mer langt og gikk for raske overganger, enn det vi har sett på en god stund. Og det fungerte. Norge var godt organisert bakover og spilte på resultat, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

Den tidligere landslagsklippen mener at muligheten plutselig er til stede for å kvalifisere seg direkte. Etter torsdagen, da mye ble snudd rundt. At ikke Kroatia tok tre poeng mot Aserbajdsjan, og at Norge tok alle tre poengene i Bulgaria.

- Vi er kommet i en gull-posisjon. Vi har playoffplassen inne, som var et forhåndsmål, sier Rune Bratseth.

Selvtillit Kjetil Rekdal mener at Norge kommer til Kroatia-kampen med selvtillit. og han håper på et fullsatt Ullevaal.

- Vi får sannsynligvis playoff, som et minimum. Jeg tror vi har 30-35 prosent sjanse til å vinne over Kroatia på Ullevaal. Det er et bra lag, men det fungerer ikke hundre prosent. Det gjør heller ikke Italia, som hangler videre med sine 1-0 seirer. Etter Bulgaria-kampen mener jeg at det bare er å slippe seg løs for Norge. Nå får det bære eller briste, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Mannen som fikk legendestatus med straffesparket mot Brasil i VM-sluttspillet i 1998, som gjorde at Norge vant 2-1, legger til at det er vanskelig å vite hvor bra, eller ikke bra Bulgaria egentlig var.

- Men å vinne borte i internasjonal fotball er alltid vrient. La oss prøve å slå Kroatia, sier Kjetil Rekdal.

Nøkkelkamp Lars Bohinen, norsk VM-helt fra sluttspillet i 1994 mener at nå er Kroatia-kampen med ett blitt en nøkkelkamp.

- Jeg håper vi greier å oppnå et resultat mot Kroatia. Skjer det, er vi virkelig med i kampen om direkte kvalifisering. Det er ikke ferdig etter Kroatia heller. Det er flere poeng å spille om, sier Lars Bohinen til Dagbladet.

- Ikke uslåelige Dan Eggen ble norsk VM-helt da han headet inn et mål mot Marokko i sluttspillet i 1998.

Han er fornøyd med hvordan landslaget løste utfordringen i Bulgaria.

- Det var ikke den mest estetiske fotballen. Men vi løste oppgaven på en bra måte. Nå møter vi Kroatia tre dager etter en fin opptur. Mens Kroatia ikke løste sin oppgave som de hadde ønsket mot Aserbajdsjan. Neste kamp blir veldig viktig med tanke på direkte-plassen i EM. Men det er jo ikke helt over uansett utfall heller, analyserer Dan Eggen.

Han ser fram til Krotatia-kampen på denne måten:

- Kampen mellom Aserbajdsjan og Krotaia ga en faktor. De er ikke uslåelige. Selv om de var totalt overlegne i den forrige kampen. Vi spilte bra i en liten periode mot dem. Men de var overlegne, enten vi vil eller ikke, sier Eggen om kampen, der Norge ble sendt hjem med de stygge sifrene 1-5.

Dan Eggen ønsker også å nevne at Kroatia har sine problemer på hjemmekampene og er blitt fratatt poeng.

- Nå er det hjemmebane for Norge. Og resultatet mellom Aserbajdsjan og Kroatia viser at søndagens motstander kan slå sprekker, sier Dan Eggen til Dagbladet.

For ordens skyld kan følgende ønsketenkning nevnes:

Om Norge vinner over Kroatia, og Italia avgir poeng borte mot Aserbajdsjan, er Norge på toppen av sin gruppe foran de to siste kampene mot Malta hjemme og Italia borte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media