Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske sølvgutter i Midtstuen

Østerrike tok klar favorittseier.

LEVERTE: Tom Hilde (f.v.), Anders Bardal, Anders Jacobsen og Bjørn Einar Romøren kom til kort mot Gregor Schlierenzauer og Østerrike, men leverte gode varer i Midtstuebakken.Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
LEVERTE: Tom Hilde (f.v.), Anders Bardal, Anders Jacobsen og Bjørn Einar Romøren kom til kort mot Gregor Schlierenzauer og Østerrike, men leverte gode varer i Midtstuebakken.Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det hadde krevd det helt ekstraordinære for å kunne snyte verdens suverent beste hoppnasjon, Østerrike, for gullmedaljen i lagkonkurransen i normalbakken i Midtstuen.

Dermed holdt åtte bunnsolide, norske hopp "bare" til en sølvmedalje i lagkonkurransen i normalbakken i Midtstuen.

Innsatsen til kvartetten Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren, Anders Bardal og Tom Hilde gir uansett grobunn for optimisme når hopperne nå forflytter seg til storbakken for de to siste medaljeøvelsene i dette mesterskapet.

- Beste på lang tid Nordmennene trives tradisjonelt bedre jo større bakkene blir, og seiersmarginenen på 25 poeng, var på ingen måte noen avskrekkende differanse.

- Østerrike er sterke, men i dag greide vi å kjempe med dem. De er ikke så langt foran. Det er en av de bedre lagkonkurransene vi har gjort på lang tid, sier ankermann Hilde til NRK.

Til sammenligning skilte det 32,2 poeng fra Norge ned til bronsevinner Tyskland, selv om ankermann Severin Freund måtte i bakken etter landing.

Bygget selvtillit Jacobsen hoppet 103,5 og 102,5 meter, Romøren fikk 101,5 og 100,5, Bardal klarte 105,5 og 101, mens Hilde landet på 102,5 meter i begge omganger.

- De tre andre på laget hoppet steingodt i dag, og det er jeg som gjorde en litt for dårlig jobb til at vi greide å kjempe med østerrikerne helt inn. Men det bygger selvtillit til vi skal opp i Kollen, som er en litt større bakke. Det passer oss bedre, sier Hilde.

Østerrike har nå vunnet tre av tre hoppøvelser i VM. Thomas Morgenstern har vært med på to av dem. I kveld får også Gregor Schlierenzauer, Martin Koch og Andreas Kofler edelt metall rundt halsen på Universitetsplassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!