-  Norske spillere for dyre

Jan Åge Fjørtoft mener norske fotballspillere er for dyre. Defor leter klubben over hele kloden etter forsterkninger.

-  En U-landslagsmann her hjemme kan jo koste det samme som et helt landslag fra et annet land, sier Fjørtoft.

Likevel er det tre norske spillere som i øyeblikket er mest interresant for Lillestrøm: André Bergdølmo og Odd Grenland-duoen Espen Hoff og Morten Fevang.

Fjørtoft har tidligere uttalt til klubbens egen hjemmeside at de vil ha et møte med Odds to Bosman-spillere fordi de begge «besitter kvaliteter som kunne gjort LSK enda bedre».

-  Dette møtet har vi ikke fått tid til å gjennomføre enda, på grunn av det tette kampprogrammet. Men vi vil sette oss ned snart, opplyser Fjørtoft.

Liknende type

Han bekrefter også at interessen for André Bergdølmo fortsatt er tilstede:

-  Vi er i dialog med André. Han har fått et konkret tilbud fra oss, og dersom han sier nei, må vi lete nærmere etter en liknende type.

-  Vi er på jakt etter to spillere. Disse skal utgjøre en forskjell for oss, sa trener Uwe Rösler til Dagbladet etter søndagens seier over Ham-Kam.

Röslers karriere har gitt ham et gedigent kontaktnett i flere av de største europeiske ligaene. Den samme bakgrunnen har manager Jan Åge Fjørtoft og hjelpetrener Gunnar Halle.

Få begrensninger

Ifølge Fjørtoft har klubben få geografiske begrensninger i sin jakt på forsterkninger.

-  Om vi leter over hele Europa? Vi leter over hele verden, sier sjefen på Åråsen.

-  En styrke for oss

Han bekrefter at kontaktnettet er en styrke for klubben:

-  Jeg pleier å si at alle treffer hverandre to ganger i denne bransjen. Men vi er jo ikke alene i Tippeligaen om å ha europeisk spillererfaring i klubbledelsen, sier han.

-  Og når vi sjekker ut en mulig forsterkning, er det greit å forhøre seg med de vi kjenner som tidligere har jobbet med den aktuelle mannen.

André Bergdølmo bekrefter at han har mottatt et utkast fra Lillestrøm.

-  Vi er i dialog. Men det er andre som er interessert også. Og skulle det komme et veldig godt tilbud fra en annen klubb, har jeg lyst til å fortsette ute. Det er et eventyr, og jeg er ikke mer enn 33 år gammel.

AVVENTER: Dortmund-reserven André Bergdølmo er i dialog med Lillestrøm - og er en spillertype klubben jakter på. Det er også Odd Grenlands Bosman-spiller Morten Fevang.