Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske spillere kan gå på skattesmell

Fordi klubbene betaler agentene.

VANLIG PRAKSIS: Viking-direktør Egil Østenstad bekrefter at det er vanlig at klubbene betaler agenter. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
VANLIG PRAKSIS: Viking-direktør Egil Østenstad bekrefter at det er vanlig at klubbene betaler agenter. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX . Vis mer

|||

En rekke fotballspillere som har fått agenthonoraret betalt av klubben kan gå på en skattesmell.

- På generelt grunnlag kan vi si at utgiftene en spiller måtte ha til agent, eller advokat må regnes som en privatkostnad, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet, Eva Karin Dahle Rabben til Bergens Tidende.

I Norges Fotballforbunds agentreglement står det at den som har engasjert agenten skal betale agenten. Klubbene kan likevel gjøre dette om spilleren gir klubben en skriftlig fullmakt til å betale spillerens agent.

- Honoraret kommer som et tillegg til spillerens lønn, og det har vært vanlig at klubbene betaler. Det er en del av hele pakken, sier sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad.

Både Viking og Brann sier de vil innberette eventuelle agentutbetalinger.

- Vi kommer til å gå nøye igjennom alle slike avtaler før året er omme og se om de er skattepliktige. Det vi mener er skattepliktig vil selvfølgelig bli innrapportert, sier Branns controller Terje Martinsen til BT.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media