Håndball-VM:

Norske spillere rasende i pressesonen: - Vi står her og ser dumme ut

Fra storseier til sinne for håndballjentene.

SINNE: Amanda Kurtovic og Katrine Lunde ble stående i rundt et kvarter i full forvirring etter kampen. De var tatt ut til dopingkontroll, men ble "fanget" midt i pressesonen uten å få bevege seg. Mobilfoto: Fredrik Ø. Sandberg
SINNE: Amanda Kurtovic og Katrine Lunde ble stående i rundt et kvarter i full forvirring etter kampen. De var tatt ut til dopingkontroll, men ble "fanget" midt i pressesonen uten å få bevege seg. Mobilfoto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMBURG (Dagbladet): Norge kjørte over Nederland i semifinalen i håndball-VM og det var aldri reell spenning i kampen.

Til tross for en superkveld foran 11 000 tilskuere i Hamburg, ble det småampert i pressesonen etterpå. Flere norske spillere var kalt inn til dopingkontroll - men det var ingen som tok kontroll hos arrangøren og de ansvarlige var fraværende.

Det endte med at Amanda Kurtovic og Katrine Lunde ble stående i nesten et kvarter i full forvirring. De fikk verken gå den ene, eller andre veien av kontrollørene.

SEIERSDANS: De svenske håndballjentene feiret kvartfinaleplass med en dans som raskt ble sett av over en million. Video: Handbollslandslaget / Facebook Vis mer

- Jeg er så forbanna! Vi får ikke lov til å hente vann engang. Det er elendig organisering, sier en oppgitt Katrine Lunde til Dagbladet.

- Jeg har aldri opplevd at det er så strengt, sier Kurtovic til Dagbladet.

Kaos

I en kaotisk seanse med masse utenlandsk presse ble det hett. Spillerne ønsket å restituere på vanlig vis, men de ble nektet.

Det norske landslaget er blant de mest profesjonelle i bransjen når det gjelder detaljer både før, under og etter kamp. Derfor var irritasjonen stor.

- Vi står her og ser dumme ut. Vi kunne jo sittet i garderoben og vente, nå må vi bare stå her uten å gjøre noe som helst. Jeg har aldri opplevd noe mer uprofesjonelt, sier Lunde.

Lunde sto fram som en gigant på banen og drev de nederlanske spillerne til vanvidd i 1. omgang. Norge slapp bare enn to mål på drøyt 12 minutter.

Men glede ble straks snudd til fortvilelse etter kampen.

- Nå må vi vente på en spiller som ikke kommer. Vi får ikke restituere på vanlig måte, vi får ikke lov til å drikke. Vi får ingenting. Det er helt håpløst, sier Lunde.

Det var en angivelig en motspiller som brukte lang tid.

- Jo lengre vi venter nå, desto lenger tid tar det får vi får tisse, sier keeperen, som ble stående lenge og vente før urinprøvene.

Saken fortsetter under lenken.

Superkamp

Rent sportslig var det derimot ingenting å klage på i kveld.

Nora Mørk ble toppscorer og skjøt Norges håndballjenter til sin 20. finale med åtte mål. Samtidig storspilte Stine Bredal Oftedal, mens Katrine Lunde stengte buret.

- Det var veldig bra nok en gang. Vi fikk en kjempestart, sier Mørk.

Lunde forteller:

- Det var fantastisk i første omgang. Også gjør vi det vi skal og er enige om etter det. Det er ikke så lett å gjøre dette på bestilling, men vi jobber bra, sier Lunde.

Nå venter Frankrike i finalen på søndag.

Fakta: Nederland – Norge 23-32 (10-17)

11.261 tilskuere

Norge: Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø – Emilie Hegh Arntzen 1, Veronica Kristiansen 5, Stine Skogrand, Heidi Løke 3, Vilde Mortensen Ingstad, Nora Mørk 8, Stine Bredal Oftedal 6, Kari Brattset 2, Helene Gigstad Fauske, Emilie Christensen, Amanda Kurtovic 4, Camilla Herrem 2, Sanna Solberg 1, Marit Røsberg Jacobsen.

Toppscorer Nederland: Laura van der Heijden 5

Dommere: Mirza Kurtagic/Mattias Wetterwik, Sverige

Utvisninger: Nederland 2 x 2 min., Norge 5 x 2 min.

Norge spiller finale søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer