Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske spillere skal hjernetestes

Norske fotballspillere skal hjernetestes. Årsaken er at eliteserieklubbene og fotballen tar eventuelle hjerneskader på alvor.

Aftenposten skriver at Senter for idrettsskadeforskning har lagt fram tall på skader i fotballen, og på hvordan disse skadene oppstår.

- Vi frykter at antall hodeskader er underrepresentert, sier landslagslege Thor Einar Andersen, tidligere fotballspiller i Start.

Han kan fortelle at av de 240 skadene som oppstår i forbindelse med trening og kamp i løpet av en sesong er seks-åtte prosent hodeskader. Det kan dreie seg om nesebrudd og hjernerystelse, men det er ikke alltid like lett å finne ut hvor alvorlig skaden er.

Før trodde vi at dersom en spiller var bevisstløs, så hadde han fått en hodeskade. Nyere forskning viser at det kan ha oppstått en skade ved støt mot hodet. Derfor ønsker vi at samtlige spillere i eliteserien skal bli undersøkt før sesongstart neste år. På den måten kan vi kartlegge hjernene deres i en nevrolopsykologisk test, sier Andersen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media