- Norske spillerlønninger ute av kontroll

Lars Bohinen (33) har signert en ettårskontrakt med Vålerenga. Den tidligere utenlandsproffen spiller gratis for Oslo-klubben, og håper også andre norske fotballspillere vil senke sine lønnskrav.

- De norske lønningene er ute av kontroll. Hvis vi fortsetter med dagens ordning i lengre tid, vil det drepe norsk fotball, sier Bohinen til Dagbladet. Han mener hjemvendte utenlandsproffer er med på å senke lønnsnivået.

- Vi som kommer hjem igjen er ikke ute etter å melke klubbene, og er ikke avhengige av høy lønn for å spille fotball. Vi vil bare spille fotball i Norge, sier Bohinen.

33-åringen, som tidligere har spilt for Young Boys, Nottingham Forrest, Blackburn, Derby, Lyngby og Farum i sin utenlandskarriere, vil få 5000 kroner per VIF-seier han er med på. Ellers spiller han gratis.

- Jeg skal ikke jobbe ved siden av, men kommer til å klare meg bra for det. Jeg fikk en god avtale med Farum da jeg sluttet der, og den kan jeg leve av en god stund, sier Bohinen.

Han gleder seg til å spille for gamleklubben igjen.

- Det var jo her det hele startet, og karrieren skjøt fart. Det blir veldig spesielt å ta på seg VIF-drakta foran Klanen, sier Bohinen.

I går trente han med laget, og slapp for første gang smerter i beinet. Men han vil ta det litt rolig den nærmeste tida.

- Jeg skal ikke stresse med å komme i form, og vet ikke om jeg rekker å spille noen kamper denne sesongen. Jeg har signert en ettårskontrakt, men hvis beina sier ja, spiller jeg lengre, sier Bohinen.

Overgangen ble klar i slutten av august, men har vært hemmeligholdt til nå. Nå får Bohinen sjansen til å spille sammen med sin gamle landslagskollega Kjetil Rekdal.

- Jeg har sett ham i et par kamper, og han holdt da bra nivå, sier Bohinen. Noen videre landslagskarriere har han ikke i tankene.

- Jeg tviler vel på at jeg er aktuell. Det er nok ikke så attraktivt å dra inn flere gamlinger på landslaget, sier Bohinen.

DROPPER PENGA FOR ENGA: Lars Bohinen tar ikke fem øre for å spille for Vålerenga, men har likevel til smør på maten. Her setter eksproffen seg inn i en Mercedes i toppklassen - en V12 - for øvrig samme luksusbil som Kjell Inge Røkke har.