Norske stjerner: - Stygt

Magnus Abelvik Rød måtte ut med skade, men det var flere situasjoner som irriterte de norske stjernene.

FINGER: Magnus Abelvik Rød fryktet en stygg skade da han falt i kampen mellom Norge og Ungarn i håndball-EM. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Ungarn 36-29 (20-12)

MALMÖ (Dagbladet): Norge var fullstendig suverene mot Ungarn, men det ble likevel en tøff batalje i Malmö Arena. For selv om Norge hamret inn scoring etter scoring, fikk de virkelig merke hvor fysisk tøffe ungarerne kan være.

Ungarn er kjent for sitt tøffe forsvar og ved en rekke anledninger smalt de norske spillerne i parketten. Alle vet at håndball er en fysisk tøff idrett, der harde nærdueller er en del av gamet. Men de norske spillerne reagerer på noe av behandlingen motstanderen ga dem i kveld.

Aller hardest gikk det ut over Magnus Abelvik Rød. Landslagslege Thomas Torgalsen forteller at et av leddene i ringefingeren er forstuet. Han er imidlertid ikke bekymret for om Abelvik Rød skal miste Sverige-kampen.

Slik beskriver spilleren selv situasjonen:

- Jeg kom i en én-mot-én-duell, også klarer han å slå meg i ansiktet. Jeg skal ta meg for med høyrehånda, men lander litt feil. Da fikk jeg en ekkel følelse, forteller Abelvik Rød. Motspilleren fikk rødt kort som følge av sammenstøtet.

Det er høyrehånda som er skadet. Han skyter med venstre, og forteller at skaden først og fremst kan skape trøbbel i forsvar. Han kan bekrefte at det er vondt å møte Ungarn.

- De er veldig tunge og liker å slå.

- De slår? Er det utenfor hva som er lov?

- Jeg synes den på Bjørnsen, da han tar tak i foten, er unødvendig. Det skal man ikke ha noe av. Det synes jeg er unødvendig.

FROKOST: En fornøyd Gøran Johannessen skryter ikke noe voldsomt av maten han har spist i Sverige. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Video: Henrik Ljosland Waale. Vis mer

Ble tatt hardt

Bjørnsen er heller ikke spesielt fornøyd med noe av oppførselen til ungarerne. Det ga han også klar beskjed om ute på banen.

- De hadde et par situasjoner der de kommer litt på etterskudd og spiller litt stygt. Da er det naturlig å reagere. Det var flere situasjoner som kunne blitt litt styggere enn de ble.

- Prøvde han bevist å ta beinet?

- Jeg vet ikke om det var bevisst eller ikke, men du skal ikke se bort ifra at de prøvde å spille tøft for å sette oss litt ut. Det er kanskje noe de må gjøre for å slå oss, sier Bjørnsen.

Han scoret to mål på tre forsøk fra høyrekanten.

Sa unnskyld

På sidelinja merket Christian Berge at temperaturen begynte å stige ute på banen. Verken de norske eller ungarske spillerne likte hverandres oppførsel.

Da forsøkte Berge å få roet situasjonen med en timeout, bare få minutter før full tid. Det fikk han selv kjeft for etterpå.

- Den siste timeouten skal jeg egentlig ikke ta. Jeg har aldri gjort det før, man skal ikke gjøre det når man leder stort. Det var overhodet ikke for å være ufin mot Ungarn, men det ble litt murring mellom noen av spillerne. Da tok jeg timeout bare for å roe det ned. Også beklaget jeg veldig til Ungarn etter på, forteller Berge.

Det ungarske laget skal ha godtatt den norske trenerens unnskyldning. Magnus Gullerud bekrefter at stemningen ikke var på topp mellom lagene

- Det ble litt ampert i andre omgang der. De er fysiske og gode i duellspillet, og får lov til å holde på. Jeg tror det var tungt for Sander og Gøran blant annet, sier linjespilleren.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer