Norske stjerner herjet - vant tredje strake Champions League-tittel

Györ tok sin tredje strake Champions League-tittel.

SENTRALE: Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset var alle sentrale da Györ tok sin tredje strake Champions League-tittel. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SENTRALE: Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset var alle sentrale da Györ tok sin tredje strake Champions League-tittel. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Rostov Don - Györ 24-25

BUDAPEST (Dagbladet): Györ hadde større problemer i Champions League-finalen mot Rostov Don enn de hadde i semifinalen dagen før mot Vipers.

På et tidspunkt så det ut som det kunne bli vanskelig å ta sin tredje strake tittel i turneringa, men med Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset, Veronica Kristiansen og Kari Aalvik Grimsbø som viktige bidragsytere, ble det enda en triumf for det ungarske laget.

Sistnevnte leverte en helt avgjørende redning helt i sluttsekundene. Den reddet trolig Györ fra ekstraomganger.

- Jeg var mentalt forberedt på at jeg måtte ha en redning til, og jeg tenkte det de siste ti minuttene, at jeg måtte gi alt for å få en til. Jeg var mentalt forberedt på det, det var en voldsom nerve til slutt i kampen. Jeg følte jeg var der jeg skulle være. Jeg fokuserte på at hver eneste ball var viktig og kunne være avgjørende, sier Grimsbø til norsk presse etter kampen.

Dramatisk

Men det var ikke helt uten drama. Sistnevnte berget Györ fra ekstraomganger med en redning sekunder før slutt.

Som nevnt fulgte lagene hverandre tett innledningsvis, før Györ dro ifra utover i første omgang.

Nederlandske Nycke Groot pådro seg rødt kort da hun forstyrret en Rostov-spiller på vei inn i feltet i en kontring seks minutter ut i andre omgang. Det vil si at Ungarn-laget - som så godt som spilte på hjemmebane - måtte klare seg uten en av sine største stjerner den siste snaue halvtimen.

- Surr

Temperamentene gikk fryktelig i kok mot slutten. Györ hadde tilsynelatende kontroll, og det kokte over på Rostov-benken. Følgelig ble treneren og en spiller utvist.

- Det ble litt surr. Men jeg hadde alltid trua, sier Veronica Kristiansen til norsk presse etter seieren.

- Dette er min første (Champions League-medalje, red. anm.). Jeg vil ha flere, fortsetter hun.

Foruten nevnte norske spillere, fikk Nora Mørk, nylig tilbake fra skade, spilletid mot Rostov.

Norges landslagskaptein og Györ-playmaker Stine Bredal Oftedal er for øvrig kåret til turneringens beste midtback.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer