Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske stjerner rasende etter sjokknyheten

- Vi kunne scoret.

STERKE REAKSJONER: De norske spillerne reagerte med sinne og skuffelse etter tapet for Tyskland. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
STERKE REAKSJONER: De norske spillerne reagerte med sinne og skuffelse etter tapet for Tyskland. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

KRAKOW (Dagbladet): Som eneste norske medie kan Dagbladet avsløre hvordan de norske spillerne reagerte da de fikk vite om feilen som ble begått i sluttsekundene mot Tyskland.

Sittende sønderknuste i garderoben kom en av lederne inn og fortalte at Tyskland hadde vært en ekstra mann på banen. Toppscorer Kristian Bjørnsen forteller at det førte til sinne blant spillerne.

- Vi ble forbanna med engang. Vi så at det var skjedd ting som kunne blitt gjort annerledes. Det er snakk om kort tid, men hvis alt hadde blitt gjort etter reglene hadde vi kanskje hatt fem-seks sekunder igjen å angripe med sju spillere mot deres fem. Og det er fullt mulig å gjøre mål på en sånn mulighet, sier Bjørnsen til Dagbladet.

Slik ble avgjørelsen tatt Dagbladet får opplyst at spillerne ikke ble tatt med på råd da det skulle avgjøres om Norge skulle legge inn protest til Det europeiske håndballforbundet (EHF) eller ikke. Etter at det ble opplyst om feilen, tok lederne beslutningen raskt.

Liggende på en massasjebenk på Hilton-hotellet hvor den norske leiren bor i Krakow, forteller imidlertid Bjørnsen at han syns det var riktig avgjørelse.

- Det er for å statuere et eksempel. Det er umulig for meg å si om det skjer noe. Jeg vet verken om de (EHF) tør eller kan gjøre noe med det, forteller Bjørnsen.

Nøktern innstilt 27-åringen, som bare har to mann foran seg på EMs toppscorerliste, forholder seg samtidig rolig i påvente av EHFs avgjørelse. Den er varslet i morgen formiddag.

- Dette er lett å henge seg opp i, men vi får ikke gjort så mye mer nå.

- Har du et håp om at protesten for eksempel resulterer i en omkamp?

- Jeg er egentlig ganske innstilt på at det blir bronsefinale på søndag.

Svele kritisk Leder for den norske EM-troppen, Heidi Tjugum, forklarer konsekvensene av hendelsen som ryster mesterskapsarenaen slik:

- Samtlige i støtteapparatet, med ledere, har sett videoen fra flere vinkler. Tyskland har gjort en feil. De har brukt to gule spillere (målvakter) på banen. På det grunnlaget har vi levert inn en protest på kampgrunnlaget. Det skal vi videre argumentere for innen klokken ni i morgen tidlig. Så er den saken i EHFs hender etterpå, forteller Tjugum til Dagbladet.

Samtidig slakter TV 2-ekspert Bent Svele mennene i sekretariatet og de to dommerne som skulle ha reagert på tyskernes forseelse.

- Det er håpløst. Det sitter så mange personer i sekretariatet som ikke klarer å holde styr på det de skal ha orden på. Det pinlige er at det er fem stykker i tillegg til dommerne som ikke finner ut at Tyskland har en spiller for mye på banen, sier Svele til Dagbladet.