Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge G17 klar for kvartfinale i EM

Norske stjerneskudd sikret historisk kvartfinale

En kontrollert 2-0-seier over Slovenia gjorde Norge til gruppevinnere i U17-EM. Nå kan Italia eller England bli motstander i kvartfinalen.

TIL KVARTFINALE: Leo Cornic får en god klem av Kornelius Normann Hansen etter å ha sendt Norge G17 i føringen mot Slovenia. Foto: Matt Bunn/BPI/REX/Shutterstock /NTB scanpix
TIL KVARTFINALE: Leo Cornic får en god klem av Kornelius Normann Hansen etter å ha sendt Norge G17 i føringen mot Slovenia. Foto: Matt Bunn/BPI/REX/Shutterstock /NTB scanpix Vis mer
  • Norge G17 - Slovenia G17 2-0 (2-0)

(Dagbladet): Ti mann sterke Slovenia ble ingen match for de norske G17-gutta. Norge brukte de siste ti minuttene av den første omgangen til å sørge for at kampen nærmest var avgjort med to scoringer på seks minutter. Mål av Vålerengas Leo Cornic og Stabæks Oscar Aga sikret seier og avansement i mesterskapet.

Seieren betyr at at Gunnar Halles mannskap er videre til en historisk kvartfinale i et U17-mesterskap. Aldri før har et norsk mannskap tatt seg videre fra gruppespillet i mesterskapet.

Sju ganger tidligere har Norge vært i et U17-mesterskap (tidligere G16-) uten å ta seg videre fra sluttspillet. Nå er den barrieren brutt.

Norge startet mesterskapet med en sterk uavgjort mot en av forhåndsfavorittene Portugal, før Sverige ble slått i den andre gruppespillkampen.

Sveriges seier over Portugal i den andre kampen i Norges gruppe betyr at Norge ble gruppevinnere med sju poeng og at Portugal er slått ut. I kvartfinalen venter enten Italia, Sveits eller England på motsatt banehalvdel.

Styrte kampen etter utvisning

Slovenia var utslått allerede før møtet med Norge etter to tap og fikk det ennå tøffere da kapteinen Tamar Svetlin fikk sitt andre gule kort etter 20 minutter.

Norge hadde allerede hatt en avslutning i stolpen før utvisningen, men tok helt over i etterkant. Det var svært fortjent da Vålerenga-backen Leo Cornic var fremme og sendte Norge i føringen etter et flott angrep.

Norge fortsatte og angripe og ønsket å «drepe» kampen. Et par minutter før pause doblet de norske gutta ledelsen.

Stabæk-spiss Oscar Aga ble flott spilt frem av Joshua Kitolano og trillet den flott i hjørnet. Aga hadde startet de to første gruppespillkampene på benken, men kom inn til denne da RB Leipzig-spiss Noah Jean Holm var utestengt etter to gule kort i de andre oppgjørene.

Hvilte spillere

Den andre omgangen handlet om å kontrollere inn seiere for de norske gutta, som også gjorde flere bytter og lot flere spillere få slippe til for første gang i mesterskapet. To av bærebjelkene, Joshua Kitolano og kaptein Thomas Rekdal ble værende igjen i garderoben ved pause.

Norge hadde full kontroll og Slovenia var aldri i nærheten av å skape problemer for Rasmus Sandberg i Norges mål.

Den norske troppen består i hovedsak av spillere med tilhold i en av Norges to øverste divisjoner, men mangler en av sine største profiler i mesterskapet.

Liverpool-spiller Edvard Tagseth har imponert i Merseyside-klubben etter overgangen fra Frosta-klubben Neset forrige sommer. Dessverre for Norge og Tagseth pådro han seg en overbelastning mellom venste legg og kne i februar og er ennå ikke tilbake i trening.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media