Norske sykkelfans i Køben har en yndling

Nei, det er verken Thor eller Edvald.

SYKKEL-VM 2011: Følg VM i København direkte i Dagbladets livestudio fra klokka 10.00!

KØBENHAVN (Dagbladet): I går ettermiddag tok vi en runde i København sentrum for å vise fram bildet av våre fire sykkelvikinger. Gutta som kan rette opp den norske stoltheten etter det sviende nederlaget landslaget i fotball led i Parken nylig.

- Det har vært veldig tøft å være norsk i Danmark de siste ukene. Jeg går på skole med bare dansker, så jeg får mye mobbing. Så vi får ta igjen i morgen, sier den norske København-studenten Marius Halmgren til Dagbladet.

Helst ville vi vite hva de innfødte mente om de norske gutta, men da burde vi selvsagt visst bedre enn å stille oss opp i turistgata Strøget. For nesten hver gang vi stoppet noen og spurte om de var danske, var det nordmenn vi hadde foran oss.

Kurt er helten Norske sykkelfans har flokket til den danske hovedstaden i titusener for å følge de norske gullkandidatene i dagens 266 kilometer lange VM-fellesstart.

Og en fellesnevner hos veldig mange av dem, er et sterkt ønske om at én spesiell nordmann lykkes. Og det er ikke snakk om regjerende verdensmester Thor Hushovd. Ei heller vår stadig voksende stjerne Edvald Boasson Hagen.

Nei, det er lagspilleren, veteranen og hjelperytteren Kurt Asle Arvesen de norske tilreisende unner en sensasjonell seier.

- En god lagspiller - Kurt har vært favorittten gjennom mange år. Han er en flott person og en god rytter, og har hatt mange gode resultater oppover. Nå er det jo mest sannsynlig den siste sesongen hans, så det blir en bra dag med ham i morgen, sier Liv Baldersheim.

PÅ VIKINGTOKT I KØBEN: Gabriel Rasch, Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen skal forsøke å forsvare Thor Hushovds VM-gull fra i fjor. VMs fellesstart starter klokka 10.00 i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
PÅ VIKINGTOKT I KØBEN: Gabriel Rasch, Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen skal forsøke å forsvare Thor Hushovds VM-gull fra i fjor. VMs fellesstart starter klokka 10.00 i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer

- Kurt er «faren» i feltet. Det er farskapet som bare vokser frem. Han er alles overbeskytter. Han har vært i gamet så lenge og han er en likandes kar. Han vinner veldig sjelden aleine eller for seg selv, men han vinner for laget, sier Stian Baastad.

- Han er en utrolig sympatisk type og en god lagspiller, sier Lars Bråten.

- En veldig god lagspiller. Han stiller absolutt ikke seg selv først, istemmer Vivi Christin Søhoel.