Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anders Mol og Christian Sørum i sandvolleyball:

Norske talenter truet på livet etter storturnering: «Skal drepe deg om jeg ser deg»

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum får hatmeldinger.

TOPP-DUO: Sandvolleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum spiller bra i Qatar og er ranket som nummer 18 i verden. Nylig mottok de hatmeldinger og drapstrussel etter et tap. Foto: Volleyballforbundet
TOPP-DUO: Sandvolleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum spiller bra i Qatar og er ranket som nummer 18 i verden. Nylig mottok de hatmeldinger og drapstrussel etter et tap. Foto: Volleyballforbundet Vis mer

(Dagbladet): Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol (20) og Christian Sørum (22) gjør sakene sine bra i en firestjerners turnering i Qatar. Nå er de klare for 2. runde og åttedelsfinale torsdag.

- Vi er i kjempeform, sier Mol og Sørum på telefon fra Qatar.

Duoen regnes som Norges beste herrelag og er nå aktuell i verdensserien som spilles i stekende hete.

De norske spillerne ankom Qatar rett fra turnering i Fort Lauderdale, USA. Der fikk de en uhyggelig opplevelse etter en kamp.

Etter et tap mot et en polsk duo, dukket det opp hatefulle meldinger til både Mol og Sørum via Facebook.

- Det var veldig ubehagelig, sier Mol til Dagbladet.

HATMELDINGER: Denne meldingen tikket inn hos Anders Mol.
HATMELDINGER: Denne meldingen tikket inn hos Anders Mol. Vis mer

Trussel

Dagbladet har fått tilgang til meldingen som tikket inn i Mols innboks, der det angivelig er en person som har veddet penger på den norske duoen. Mol og Sørum tapte knepent i tredje set. Det gjorde personen rasende og ubehagelig, og førte til grov sjikane:

«Jeg skal drepe deg om jeg ser deg».

«Jeg håper familien din dør».

«Jeg håper moren din får kreft fordi hun fødte deg».

Dette er blant de groteske beskjedene som ventet Mol og Sørum etter tapet i USA i forrige uke. De forteller til Dagbladet at de ikke har politianmeldt saken, men at de har forsøkt å spore opp avsenderen. De mener meldingene stammer fra en falsk Facebook-konto, basert i Ljubljana i Slovenia.

- Det er første gang jeg har fått slike hatmeldinger, men jeg har hørt om flere andre som har mottatt liknende beskjeder. Det er forferdelig. Først er vi skuffet etter et tap, og så finner vi slike meldinger i innboksen. Det er trist og teit, sier Mol.

- Blir du redd?

- Ikke direkte redd, men det er ubehagelig, sier Mol.

I FORM: Anders Mol i aksjon. Foto: Volleyballforbundet
I FORM: Anders Mol i aksjon. Foto: Volleyballforbundet Vis mer

OL-satsing

På banen er den norske duoen i storform. De har vunnet gruppa i Qatar og skal nå ut i utslagsrundene der det er vinn eller forsvinn.

De norske unggutta er ranket som nummer 18 i verden og onsdag slo de paret som er verdensenere. Mol og Sørum vant 2-0 mot Nicolai-Lupo fra Italia- Verdensserieturneringen spilles denne uka i Doha, Qatar.

- Vi har vist at vi kan slå alle, og målet nå er å stabilisere oss blant de beste i verden. Vi er fortsatt ganske ferske, sier Sørum og Mol.

De har spilt sammen i et drøyt år og er det yngste laget i hovedrunden i Doha.

Nå mener de OL i Tokyo 2020 er et naturlig mål.

- Vi ønsker selvsagt å komme til Tokyo - og det er en drøm litt fram i tid. Samtidig gjelder det å prestere på et høyt nivå gjennom hele sesongen. Nå er målet å ta medalje i en av de store turneringenen. Kanskje kan vi starte allerede nå i Qatar, sier Mol.

Den norske duoen møter enten et lag fra Qatar eller Canada i første kamp torsdag klokka 11.

I TOPPEN: Christian Sørum. Foto: Volleyballforbundet
I TOPPEN: Christian Sørum. Foto: Volleyballforbundet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling