Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske toppklubber dratt inn i hemmelige ligaplaner

- UEFA pleier å ha nulltoleranse på den type initiativ, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

(Dagbladet): Tilbake i år 2000 ønsket PSV Eindhoven-toppene Harry van Raaij og Peter Fossen å danne en ny europeisk fotballiga. Ideen med ligaen var at den skulle bestå av de beste lagene fra Nederland, Portugal, Belgia, Skottland og Skandinavia.

Navnet på ligaen skulle være Atlantic League. Hensikten med å danne ligaen var å få den opp på samme nivå som de største ligaene i Europa, Bundesliga, Serie A, La Liga og Premier League.

Celtic, Rangers og Anderlecht støttet forslaget, men ideen ble skrinlagt av UEFA i 2000.

Hemmelige møter Nå har Harry van Raaij bekreftet at planene om Atlantic League igjen er oppe til diskusjon etter at forslaget har fått støtte fra en gjeng rike engelske businessmenn, det melder Daily Mirror.

Nederlandske kilder hevder at det har pågått hemmelige møter om ligaen i flere måneder. Det hevdes også at ideen har gjenoppstått som en direkte reaksjon på forslaget om å kun ha de største klubbene med i Champions League.

Denne uken skal Harry van Raaij ha uttalt følgende:

- Jeg har sverget på at jeg ikke skal gi ut noe informasjonen. På dette stadiet kan jeg ikke avsløre noe, men det er en god, gjennomtenkt plan.

Det sies at det nye forslaget ønsker at klubber fra diverse land i Europa skal kutte ut spill i hjemlig liga, for å danne en egen liga på tvers av landegrensene. Følgende land blir nevnt i det nye forslaget: Skottland, Belgia, Norge, Sverige, Danmark, Hellas, Nederland og Sveits.

Klubber fra Tyskland, Frankrike og Italia kan også bli involvert, hvis de ikke blir en del av det nye Champions League-forslaget.

Harry van Raaij skal ha stor tro på at Europas nest beste klubber skal være klare til å danne sin egen liga.

- Ikke overrasket Toppfotballsjef Nils Johan Semb tviler på at ideen får gjennomslag.

- Jeg kjenner til saken fra 2000, men den siste har jeg kun hørt rykter om. UEFA pleier å ha nulltoleranse på denne type initiativ, sier Semb til Dagbladet.

Sportssjef i Norsk Toppfotball, Jo Bergsvand, forteller til Dagbladet at han ikke er kjent med saken.

- Norsk Toppfotball kjenner ikke til forslaget, men vi er ikke lenger overrasket over slike utspill, sier han.

- Ut fra hva jeg forstår så er dette veldig prematurt enda. Det er lagt frem en ide om å etablere en europeisk liga. Men før vi har noe mer konkret blir det for dumt å uttale seg om noe som helst. De rike vil ha mer, og det er en utfordring, sier Bergsvand.