Norske toppklubber ringer John Arne om lillebror

Men Bjørn Helge vil bli i England.

«AGENTBROR»: John Arne Riise forteller at han har blitt kontaktet av de norske klubbene som er interessert i å hente Bjørn Helge Riise fra Fulham. Begge brødrene er imidlertid enige i at et utlån til en klubb i engelsk Championship (nest øverste divisjon) er best for lillebror. Foto: Erlend Aas, Scanpix
«AGENTBROR»: John Arne Riise forteller at han har blitt kontaktet av de norske klubbene som er interessert i å hente Bjørn Helge Riise fra Fulham. Begge brødrene er imidlertid enige i at et utlån til en klubb i engelsk Championship (nest øverste divisjon) er best for lillebror. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

FARO (Dagbladet): Bjørn Helge Riise trekker på skuldrene på direkte spørsmål om han blir leid ut i morgen.

Det er nemlig mulig, for da åpner et vindu som gir engelske Championship-klubber mulighet til å låne spillere fra Premier League. Og det er flere av dem som har den norske midtbaneterrieren på blokka.

- Det er i alle fall 7-8 som er interesserte, sier storebror og støttespiller John Arne Riise til Dagbladet.

Men noen av de aktuelle klubbene - de som ser for seg at de kan havne i playoff om opprykk - kan tenke seg å vente en uke eller to.

- Dette er såkalte «nødlån» med en grense på 93 dagers varighet. Om jeg blir lånt ut i morgen, går lånet ut før playoffen starter. Flere vil vente en uke eller to for å få med playoffkampene, sier Bjørn Helge.

Byttet agent Samtidig ringer de norske klubbene til storebror for å forhøre seg om situasjonen.

- Det er noen norske klubber som har tatt kontakt, også med meg. Det er snakk om topp fire i Tippeligaen, sier John Arne — uten å spesifisere akkurat hvilke fire klubber han definerer som topp fire en drøy måned før seriestart. Og ikke alle har ringt ham, men mer enn én klubb har søkt råd hos eldstemann Riise.

Bjørn Helge Riise har byttet agent, fra norske Tore Pedersen til engelske Struan Marshall, samme mann som representerer storebror - og spillere som Steven Gerrard, Jamie Carragher, Robbie Keane og Emile Heskey. En agent med et godt rykte, ifølge John Arne.

Så når de norske klubbene vil melde sin interesse, går de altså like gjerne via storebror.

- De har vel ikke lov til å ringe direkte til meg, påpeker Bjørn Helge.

- Championship tøffere enn PL Storebror Riise har imidlertid ingenting mot å være referanse for lillebror.

- Det er bare kult. Men det ideelle er om det blir Championship. Hvis ikke, kan han spille vårsesongen i Rosenborg, Vålerenga eller noe sånt, sier John Arne.

Bjørn Helge er imidlertid klar på at det er i England han vil være.

GENERALPRØVE: Norges landslag varmer opp på Estadio Algarve der de møter Polen til siste test før den viktige kvalikkampen mot Danmark i mars. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
GENERALPRØVE: Norges landslag varmer opp på Estadio Algarve der de møter Polen til siste test før den viktige kvalikkampen mot Danmark i mars. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Det er førsteprioriteten. Jeg har blant annet en familie som bor i England.

Og han får full støtte fra John Arne, som mener utfordringen er større på nest øverste nivå i England enn i Tippeligaen.

- Championship er bedre enn Tippeligaen. Og det er faktisk tøffere å spille i Championship enn i Premier League. Der er det engelsk spillestil, og mer fysisk.

Bare skryt - ingen spilletid Roma-backen forstår frustrasjonen hos broren. Spesielt fordi det han får av tilbakemeldinger på treninger i Fulham er utelukkende positivt. Men likevel blir det ikke spilletid av det.

- Alt er så sinnssykt positivt. Og da er det frustrerende. Jeg har spurt om det ikke er noe jeg kan forbedre, det hadde vært enklere da, sier Bjørn Helge.

Men han får bare skryt - ikke en plass på laget.

- Tilbakemeldingen er at de som spiller på laget gjør det bra og har mer erfaring, sier lillebror Riise.

På kveldens landslagstrening på Estadio Algarve fikk Bjørn Helge i alle fall spilletid mot de fleste andre landslagsgutta. John Arne trente alternativt i likhet med en del av de andre som hadde tunge kamper i beina fra helga.