Fotball:

Norske trenere får tyn, men i Champions League er de best i Norden

Hvis et nordisk fotballag ønsker å spille i gruppespillet i Champions League, bør de ansette en nordmann. Det viser i hvert fall statistikken. 

KØBENHAVN- 1.6em; background-color: initial;">SUKSESS: Ståle Solbakken er helt i Danmarks hovedstad. Etter seieren mot Apoel var F.C. København klare for årets Champions League og hedemarkingen tok selvsagt del i jubelen. Foto: Afp / NTB Scanpix
KØBENHAVN-SUKSESS: Ståle Solbakken er helt i Danmarks hovedstad. Etter seieren mot Apoel var F.C. København klare for årets Champions League og hedemarkingen tok selvsagt del i jubelen. Foto: Afp / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norske trenere har ikke det beste ryktet i Europa. Verken Egil «Drillo» Olsen, Ole Gunnar Solskjær, Henning Berg eller Ståle Solbakken har oppnådd suksess som trenere i engelsk fotball. Solbakken og Berg fikk også sparken i henholdsvis Polen og Tyskland. Ronny Deila var heller ikke så populær mot slutten av perioden som Celtic-trener.

Men som trenere for nordiske klubber i Champions League er tendensen en helt annen. Ståle Solbakkens playoffseier med F.C. København mot Apoel var kronen på verket i en meget imponerende rekke.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer