Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hundeløpet Iditarod

Norske Ulsom vinner Iditarod

Norske Joar Leifseth Ulsom fra Rana vant hundekjøringsklassikeren Iditarod onsdag.

HUNDEKJØRER: Joar Leifseth Ulsom. Foto: REUTERS/Nathaniel Wilder
HUNDEKJØRER: Joar Leifseth Ulsom. Foto: REUTERS/Nathaniel Wilder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Joar Leifseth Ulsom (31) fra Rana vant hundekjøringsklassikeren Iditarod onsdag. Han skrøt av sine firbeinte hjelpere etter triumfen.

Ulsom overtok ledelsen i løpet da franske Nicolas Petit kjørte feil i snøstormen på vei til sjekkpunktet Elim. Siden har han vært i ledelsen. Ingen andre hadde passert det siste sjekkpunktet da 31-åringen passerte målstreken med sine åtte hunder.

- Jeg er naturligvis en meget fornøyd mann akkurat nå og er i en god posisjon. Jeg er veldig imponert over hundene mine, sa Ulsom i et kort intervju under det korte oppholdet på det siste sjekkpunktet.

Han startet med 16 hunder i Anchorage, men ni dager og 12 timer senere var hundespannet reduserte til åtte dyr. Han tok farvel med de to siste hundene ved det siste sjekkpunktet.

God premie

- Det er en kjempebragd å vinne det krevende løpet på cirka 1600 kilometer, og Joars seier bidrar til å sette Mo i Rana på kartet, sier ordfører i Rana, Geir Waage i en mail til NTB.

- Vi er kjempestolte av Joar og vil gjerne invitere Joar på en seiersmarkering og lunsj på rådhuset i Rana når han kommer hjem.

Norske Robert Sørlie, som vant i 2003 og 2005, ble den første norske hundekjøreren som har en Iditarod-seier å skryte av. Nå har han fått selskap av Ulsom.

Vinneren får snaut 400.000 kroner og en bil.

Seavey-familien har dominert Iditarod med seier de seks siste årene. 58-årige Mitch Seavey vant i 2004, 2013 og 2017.

Hans sønn Dallas Seavey, som har fire seirer i løpet, boikotter årets løp i protest mot behandlingen av en dopingsak og deltar i stedet i Finnmarksløpet i Norge.

Joar Leifseth Ulsom har vært i tetsjiktet i Iditarod flere år på rad. I fjor ble det fjerdeplass. I år fikk han sin etterlengtede seier.

67 hundekjørere la ut på kraftprøven fra Willow 4. mars.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!