Norske United-fans takker Ronaldo

Men tror ikke han kan erstattes.

TUNG UNITED-DAG: I dag gikk Manchester United med på å selge Cristiano Ronaldo. Noen synes det er helt greit. Foto: AP/Jon Super
TUNG UNITED-DAG: I dag gikk Manchester United med på å selge Cristiano Ronaldo. Noen synes det er helt greit. Foto: AP/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Manchester Uniteds supporterklubb i Norge holder til i Bergen. På kontoret var det en dempet stemning i formiddag, etter at klubben på sin hjemmeside annonserte salget av Cristiano Ronaldo for 824 millioner kroner.

- Jeg er lei meg, ja. Vi har hatt Cristiano her i klubben i seks år, og han har bidratt veldig mye. Jeg personlig er lei meg, sier Erling Ola Fykse, Uniteds medlemskontakt, til Dagbladet

Han tror ikke alle United-supportere har det på samme måten.

- Jeg har fått inntrykk av at andre synes det kan være rett tid og rett sum for et salg.

- Hva er reaksjonen din på avtalen?

- Jeg er ikke overrasket over at det skjer nå. United har vurdert prisen som spiselig, og det første som slår meg er at det blir ekstremt viktig at United handler inn en eller to kvalitetsspillere. Fansen er nervøse for at vi ikke får inn spillere som kan erstatte Ronaldo, hvem det blir og når det skjer.

Ribery og Benzema
- Er det noen som kan erstatte han?

- I utgangspunktet vil det bli vanskelig, jeg tror den eneste er Lionel Messi. Men han får vi nok ikke. Som rein flankespiller er det vanskelig å erstatte ham, den som ligger nærmest er nok Franck Ribery.

United-supporteren håper nå på at Carlos Tevez likevel blir i klubben, og at spillere som Ribery (Bayern München) og spissen Karim Benzema (Lyon) handles inn.

Men først må mange United-fans bli ferdig med en sorgprosess. Ronaldo ble kåret til verdens beste spiller i 2008 og har levert på aller høyeste nivå i Premier League i mange år.

Ikke bare har han imponert med fart og teknikk, portugiseren er Uniteds toppscorer på andre året.

- Ronaldo har satt sine spor på Old Trafford og i bidratt til suksessen vår. Jeg vil takke Ronaldo i stedet for å kritisere ham. På Madeira og i Portugal er Real Madrid den store klubben, så det var nok hjertet hans som styrte dette.

TOPPSCORER: Ingen var mer giftig foran mål enn Ronaldo i fjorårssesongen. Foto: 
AFP/ANDREW YATES
TOPPSCORER: Ingen var mer giftig foran mål enn Ronaldo i fjorårssesongen. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer

Fykse tviler ikke på at noen United-fans er glad for at overgangsfarsen rundt Ronaldo endelig er overstått.

- Det er United-fans som er lei av måten han har oppført seg på i spesielle situasjoner. I noens øyne har han av og til overreagert, for eksempel når han blir byttet ut.

Ingen er større enn Ferguson
Asbjørn Slettmark er tidligere Idol-dommer og redaktør i Farojournalen. I tillegg sitter han gjerne i Canal Plus-studio med United-drakt når United spiller i Premier League.

Han er ikke overrasket over Ronaldos farvel.

- Det er alltid trist når store spillere forlater klubben, men for meg er ingen større enn Alex Ferguson. Har vist før at han kan bygge opp lag, før har jo både Eric Cantona og David Beckham forsvunnet. Jeg velger å se det positive i dette, dette er en ny utfordring for Ferguson, sier Slettemark til Dagbladet.

- Hvem vil du ha inn som erstatter?

- Så langt har jeg ikke tenkt. Jeg har ikke noen konkrete navn på blokka. Jeg håper de bruker noen hundre millioner til nye spillere, at Ronaldo-pengene ikke går bare til å betale rente for de amerikanske eierne.

SIER TAKK FOR SIST: Asbjørn Slettemark tror Ronaldo får smake Paul Scholes knotter neste gang de møtes på banen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
SIER TAKK FOR SIST: Asbjørn Slettemark tror Ronaldo får smake Paul Scholes knotter neste gang de møtes på banen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Slettemark ble mer lei seg da Jaap Stam ble solgt av Ferguson i 2001.

- Nå gleder jeg meg til å se Paul Scholes takle Ronaldo så hardt bare han kan, sier Slettemark som likevel gjerne vil takke Ronaldo for innsatsen de seks siste årene.

- På tross av at han har oppført seg som en bortskjemt liten drittunge av og til, så har han scoret nesten 120 mål. Og han scoret over 40 mål i løpet av én sesong.

Slettemark har stor tro på at de yngste spillerne i United-stallen, blant andre Welbeck, Evans og Rafael, kan tre fram allerede kommende sesong.

Og på sett og vis synes United-supporteren at det er greit at Ronaldo forsvinner nå, fordi hjertet hans ikke lenger er i klubben.

Tisifret kontofontall
- Han kommer til å bli regnet som en av de store i United, og vi må takke ham for det. Jeg har mange gode minner om Ronaldo i rød drakt, det er ingen bitterhet fra meg.

- Ronaldo er av den nye generasjonen spillere, det er ikke så nøye for han hvilket lag han spiller for så lenge han kan ringe kontofonen og få høre ti sifre. Det har United-fansen visst lenge, sier Slettemark.

NY GENERASJON: Slettemark regner Ronaldo blant spillere som er mer opptatt av saldoen på bankkontoen enn klubben de spiller i.  Foto: Privat
NY GENERASJON: Slettemark regner Ronaldo blant spillere som er mer opptatt av saldoen på bankkontoen enn klubben de spiller i. Foto: Privat Vis mer

CHRISTIANO RONALDO

Fullt navn: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Født: 5. februar 1985 i Funchal, Madeira, Portugal
Høyde: 185 cm
Klubb: Manchester United
Posisjon: Ving/angriper
United-debut: 16. august 2003 mot Bolton.
Kamper/mål for United: 291/118
Tidligere klubber: Sporting Lisboa og C.D. Nacional
Landskamper/mål: 62/22
• Aktuell: På vei til Real Madrid for 824 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer