Norske utenlandsproffer med mesterskap på hjemmebane

Solheim og Cramer spiller i Kalmar.

UTFLYTTERE: Mats Solheim og Lars Cramer spiller til daglig fotball i Kalmar. Begge blir å finne på tribunen i kveld da Norge spiller kvartfinale mot Spania. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
UTFLYTTERE: Mats Solheim og Lars Cramer spiller til daglig fotball i Kalmar. Begge blir å finne på tribunen i kveld da Norge spiller kvartfinale mot Spania. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

• Norge - Spania 18.00

KALMAR (Dagbladet): I kveld spiller de norske jentene kvartfinale mot Spania i Kalmar. På tribunene blir det fort flere tusen nordmenn, men to av dem er faktisk bosatt i byen.

Mats Solheim og Lars Cramer spiller nemlig fotball på Kalmars herrelag i Allsvenskan. De to utenlandsproffene sier til Dagbladet at de har merket at det er flere nordmenn i byen, men samtidig at det ikke er så voldsomt som man kanskje skulle tro.

- Man hører jo litt. De bak oss for eksempel er norske, sier Solheim og peker på nabobordet.

- Likevel synes jeg faktisk det var flere tyskere her i forrige uke, sier han.

Cramer og Solheim spiller begge for Kalmar FF, som for øyeblikket ligger på sjetteplass i Allsvenskan. Begge er enige om at reisen til det store utland først og fremst var for å få litt variasjon, uten at forandringen har vært veldig voldsom.

- Det er ikke så veldig annerledes å bo her borte. Været er litt finere og det er litt rimelige, flirer de.

Mesterskapslag Solheim har vært på alle kampene til Norge så langt, mens Cramer foreløpig kun har sett åpningskampen mot Island. Begge har likevel fått med seg at det har vært en utvikling i det norske spillet.

- Kampen mot Island var ikke noe særlig, men fra det jeg har sett på tv har det blitt mye bedre etterhvert. Det er sånn med gode mesterskapslag, sier Cramer.

Solheim er enig med lagkameraten.

- Ja, mot Tyskland synes jeg faktisk de fortjente å vinne, men det blir spennende mot Spania. Jeg så en kamp med dem, og de er ikke dårlige.

Gutta har ikke ordnet seg billetter til dagens kamp enda, men satser på at det lar seg gjøre på stadion før match. Avspark mellom Norge og Spania er klokken 18.