Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norske Villa-supportere jubler for amerikaner

Endelig kvitt Ellis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Villa-fans kan snart si farvel til styreformann «Deadly» Doug Ellis.

I dag sendte klubben en melding til børsen i Storbritania. Villa-styret selger klubben til den amerikanske milliardæren Randy Lerner for 740 mill. kroner, skriver BBC.

Fire andre investeringsselskaper knivet om klubben, styret valgte til slutt Lerner.

- Jeg tror Aston Villa kan konkurrere med de aller beste i Premier League og i Europa. Det ligger bak mitt bud, sier Lerner.

82-årige Ellis har styrt klubben med jernhånd siden 1968, med et lite avbrekk mellom 1975 og 1982. Nå selger han sin eierandel.

Det gleder norske Aston Villa-supportere stort.

- Dette er en stor dag for supportere av Aston Villa, og det største jeg har opplevd som Villa-supporter.  Det har vært stor misnøye med Doug Ellis i England, hvor vi på hver fotballkamp har sett bannere med «Ellis Out», skriver supporterleder Espen Figenschou-Skotterud i en e-post til Dagbladet.no.

Noe av det siste Ellis gjorde var å utnevne Martin O\'Neill til ny manager på Villa Park. Med oppkjøpet får nordiren trolig en god pengesekk til nye spillere.

NY EIER, NY MANAGER: Doug Ellis presenterte manager Martin O\'Neill for ti dager siden. Nå selger Ellis sin del av klubben til Randy Lerner. Foto: Scanpix/Reuters
NY EIER, NY MANAGER: Doug Ellis presenterte manager Martin O\'Neill for ti dager siden. Nå selger Ellis sin del av klubben til Randy Lerner. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Lerner er den andre amerikaneren som kjøper seg en Premier League-klubb, og norske Villa-fans er trygge på at han vil satse stort på klubben.

Amerikaneren eier allerede det amerikanske NFL-laget Cleveland Browns.

- Lerner er så vidt jeg vet interessert i å skape Aston Villa til en sterk merkevare i Europa og USA. For å gjøre dette, og hvis han skal få avkastning på kjøpet av Aston Villa, må han investere sterkt i laget. Jeg tror overhodet ikke at han vil opptre som Manchester Uniteds amerikanske eier Malcolm Glazer, som er gnien på pengene, skriver Villa-supporter Figenschou-Skotterud.

• Din kommentar: Er Lerner redningen for Villa?