REAGERER: Sander Sagosen (t.v.) og Gøran Johannessen er kritiske til at Norge møter Sverige mandag uten hviledag. Svenskene har nemlig fri dagen før. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
REAGERER: Sander Sagosen (t.v.) og Gøran Johannessen er kritiske til at Norge møter Sverige mandag uten hviledag. Svenskene har nemlig fri dagen før. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Norge uten hviledag før Sverige-match:

Norske VM-stjerner i harnisk: – Helt kokos!

Norge spiller skjebnekamp mot Sverige under 24 timer etter kamp mot Egypt. Svenskene kommer til kamp fra hviledag.

  • Norge – Egypt, søndag kl. 20.30

HERNING (Dagbladet): Mye tyder på at Norge og Sverige skal kjempe om den siste plassen sammen med Danmark som gir semifinaleplass fra hovedrunden i håndball-VM.

Men skal vi tyde kampoppsettet, har svenskene en liten fordel, mener norske spillere.

Norge - Sverige møtes mandag kveld under 24 timer etter Norge -Egypt. Svenskene har spillefri kvelden før.

- Det er helt kokos. Problemet er at kampoppsettet ikke er «fair» for alle. Dette er et VM ... sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Dette er under enhver kritikk. Det er ikke fair play. Svenskene får en kjempestor fordel, sier Gøran Johannessen til Dagbladet.

Tette norske kamper

Norge spiller kamp søndag klokka 20.30 mot Egypt, før en ny skjebnekamp mot Sverige mandag klokka 18. Det betyr to kamper på under ett døgn.

Det norske laget har nemlig et annet program enn Sverige. Svenskene spiller lørdag klokka 18, og skal først i ilden igjen to døgn seinere: Mandag klokka 18 mot Norge. De spiller den siste kampen onsdag klokka 20.30. Det betyr en hviledag mellom hver match.

Landslagssjef Christian Berge forteller til Dagbladet at han ikke ønsker å bruke energi på noe han ikke får gjort noe med. Men han er langt fra positiv.

- Jeg kan si at oppsettet ikke er optimalt for oss, sier Berge til Dagbladet.

Både Berge og landslaget har nå to dager spillefri, lørdag og søndag. Det norske laget mener de gjerne skulle spilt kamp i morgen, framfor et maratondøgn med to matcher.

- Jo, det ville vært bedre med kamp lørdag og mandag, enn søndag og mandag, sier Berge til Dagbladet.

- Idiotisk

De norske spillerne er derimot langt krassere i kritikken av VM-arrangøren.

- Det spiller ingen rolle om VM arrangeres i Danmark eller Korea, men kampoppsettet skal være rettferdig for alle. Det er kjedelig at vi ikke får like forutsetninger. Men vi får ikke gjort en skit med dette nå, sier Sagosen.

- Det virker som de har satt opp kampprogrammet har tenkt mest på seg selv. Det handler mye om tv. Det er i alle fall ikke tatt hensyn til oss spillere, sier Sagosen.

Både Danmark og Sverige spiller kamper lørdag, mandag og onsdag.

Gøran Johannessen er veldig kritisk.

- Jeg er ikke overrasket over at det skjer. Det skjer igjen, igjen og igjen. Det er irriterende. Nå står vi langt ute i mesterskapet, og får ikke hviledag etter kamp. Det er under enhver kritikk, sier Johannessen til Dagbladet.

Han legger til:

- Dette er helt idiotisk. Det handler ikke bare om at det er urettferdig, men det handler om at skaderisikoen øker betraktelig med stor belastning. Vi vil spille håndball og ha det gøy, sier Johannessen.

- Hvor tøft er det å spille to kamper på 24 timer?

- Det er klart det er tungt. Du blir utladet etter en kamp, sier Johannessen.

Selv om det ble tap 26–30 i går, lever håpet om medaljer i alle høyeste grad. Trolig er bare tre strake seire godt nok i de neste kampene.

- Vi har fortsatt alt i egne hender. Vi skal mobilisere og snu dette, sier Sagosen

Dette er kampprogrammet i Norges hovedrundegruppe:

Lørdag: Tunisia – Sverige 18.00, Danmark – Ungarn 20.30.

Søndag: Ungarn – Tunisia 18.00, Norge – Egypt 20.30

Mandag: Norge – Sverige 18.00, Egypt – Danmark 20.30.

Onsdag: Tunisia – Egypt 15.30, Norge – Ungarn 18.00, Danmark – Sverige 20.30.

De to beste i hver av de to gruppene i hovedrunden kvalifiserer seg til semifinale. Disse spilles i Hamburg (Tyskland) fredag neste uke.

Medaljekampene går i Herning søndag neste uke.