STORE SUMMER: William Buick fra Bærum rir i dag for en premie på hele 47 millioner kroner. Her avbildet etter en seier i 2012, da på en anne hest. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
STORE SUMMER: William Buick fra Bærum rir i dag for en premie på hele 47 millioner kroner. Her avbildet etter en seier i 2012, da på en anne hest. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

Norske William rir for 47 millioner i kveld

- Et ikonisk løp.

(Dagbladet): I kveld rir William Buick (26) fra Bærum et World Cup-løpet i Dubai.

I premiepotten? 47 millioner norske kroner.

Ifølge Budstikka tilfaller ti prosent av denne summen jockeyen som vinner løpet som kalles «The richest race in the world». Ingen dårlig betaling for to minutter på hesteryggen.

- Å vinne et storløp er ubeskrivelig. Dette handler egentlig ikke om penger. Det hadde vært fantastisk å vinne World Cup-løpet lørdag. Et ikonisk løp, sier hovedpersonen selv til avisa.

På hesten Prince Bishop kjemper Bærums-mannen om å vinne store pengepremier.

I 2010, på samme dag, fikk Buick sitt gjennombrudd. Da red han inn over 20 millioner norske kroner, og det er (foreløpig) den største summen han har ridd inn i ett enkelt løp, skriver Rikstoto.

Ved nyttår red 26-åringen inn ti millioner kroner.

Buick er sønn av Øvrevolls tidligere championjockey Walter Buick. 26-åringen begynte å vanke i stallene på Norges eneste galoppbane som guttunge. Skolebenken måtte vike for hesteryggen ganske tidlig.