«Norsken» satte millionrekord på Solvalla

Ny milepæl i Roger Walmanns eventyrlige travtrenerkarriere. Og helnorsk 2. plass i EM.

 IKKE SLUTT VED SEKSTI:  Den norske travtreneren Roger Walmann, kjent som hoppespesialist, markerte en ny milepæl på Solvalla travbane i Stockholm søndag. FOTO: HESTEGUIDEN.COM.
IKKE SLUTT VED SEKSTI: Den norske travtreneren Roger Walmann, kjent som hoppespesialist, markerte en ny milepæl på Solvalla travbane i Stockholm søndag. FOTO: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

(Dagbladet): To norske travtrenere, en kusk og en eierstall i Bergen var sterkt delaktig i at over fem millioner svenske premiekroner fikk norsk stempel under høstens store travdag på Solvalla søndag.

Thai Broadway og Gunnar Austevoll sørget for den helnorske uttellingen med 877.430 kroner til Stall Grosserer for annenplass i Europamesterskapet for 4-åringer.

Svenske Mosaique Face og Lutfi Kolgjini fikk det dobbelte for EM-seiren etter ledelse hele løpet. 

Den norske Derby-treeren Thai Broadway spurtet raskest av alle i EM-feltet, og var bare en snau lengde bask vinneren i mål.

Slo verdensrekorden Både Mosaique Face 1.10,8 og Thai Broadway 1.10,9 slo den gamle verdensrekorden for 4-åringer på 1.000 meter bane over mellomdistansen. Digital Inks 1.11,3 ble slettet fra rekordlistene.

Thai Broadway blir trent av Trond Anderssen i Ådal på Ringerike og er oppdrettet av Siv Teigen Bergslien i Egersund.

Her er premielista fra EM-løpet.

Walmann tok overskriftene Nordmannen som får svenske overskrifter etter storløpsdagen på Solvalla, er likevel den utflyttede telemarkingen Roger Walmann (60), som fortsetter å markere seg etter at han startet med to tomme hender i knallhard svensk trenerkonkurranse.

Med dobbeltseier i Svenskt Trav-Oaks, kjørte Walmann-trente D'One (Örjan Kihlström) og Mellby Briolett (Johan Untersteiner) inn 4,2 millioner kroner til sine svenske eiere.

Ifølge Aftonbladet er det største premiepott i ett løp til samme stall noen gang. Og Sverige er Europas store travnasjon sammen med Frankrike.

Walmann, med kallenavnet «norsken», har tatt over 2.000 svenske trenerseire, siden han avsluttet sin norske karriere med VM-seiren til Habib i USA.

Det er tilbake i den avdøde kuskelegenden Ulf Thoresens velmaktsdager.